Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το «σχέδιο σωτηρίας» της ανακοινώνει σήμερα η Aegean

Aegean
18 Μαΐου 2020 / 11:00

ΑΘΗΝΑ. Σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ευτύχιος Βασιλάκης θα αναλύσει με τους θεσμικούς επενδυτές και τους αναλυτές το πλάνο για την επίτευξη της βιωσιμότητας της μεγαλύτερης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας.

Στην σημερινή απογευματινή τηλεδιάσκεψη της διοίκησης της Αegean Airlines με τους θεσμικούς επενδυτές, τους μετόχους και τους αναλυτές ο Πρόεδρος της Δ.Σ., Ευτύχιος Βασιλάκης θα ανακοινώσει τα νέα δεδομένα για την κατάσταση της μεγαλύτερης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας και θα αναλύσει τις λεπτομέρειες του «σχεδίου σωτηρίας» για την στήριξη της βιωσιμότητας και την ανάπτυξη του πτητικού έργου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του emea, η κυβέρνηση έχει καταλήξει στο πλάνο και τον τρόπο στήριξης της Aegean με κεφάλαια που θα αγγίξουν τα 400 εκατ ευρώ για την επόμενη διετία, έχοντας λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες διευθύνσεις της Κομισιόν, όπως συνέβη ήδη με την Air France, την KLM και την Lufthansa.

Οι διεθνείς αναλυτές εκτιμούσαν ότι η Aegean χρειάζεται άμεσα ένα πακέτο στήριξης 380 έως 500 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με κρατικές εγγυήσεις για τα επόμενα 2-3 χρόνια προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και να καλύψει τις υποχρεώσεις της συμφωνίας απόκτησης νέων αεροσκαφών με την Airbus.

Η τελική συμφωνία της χρηματοδότησης από την κυβέρνηση έχει διατηρηθεί μυστική ως σήμερα για την αποφυγή κερδοσκοπικών παιχνιδιών αλλά πολιτικών αντιπαραθέσεων.
emea.gr