Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ραντάρ καταγραφής ταχύτητας στην Ε.Ο. Παλαιοκαστρίτσας (video)

Ραντάρ
17 Μαΐου 2020 / 13:55

Τοποθετήθηκαν από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο ύψος της Σωτηριώτισσας και στα δύο ρεύματα του δρόμου (από και προς την πόλη)

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Δύο σύγχρονα ραντάρ καταγραφής ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων τοποθέτησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην Ε.Ο. Παλαιοκαστρίτσας.

Συγκεκριμένα, οι δύο ανιχνευτές ταχύτητας τοποθετήθηκαν στο ύψος της Σωτηριώτισσας, όπου κατά καιρούς συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα -και- λόγω μεγαλύτερης από το επιτρεπόμενο ταχύτητας.

Τα δύο ραντάρ που τοποθετήθηκαν από την Π.Ι.Ν. στα δύο ρεύματα (από και προς την πόλη) λειτουργούν με ηλιακό πάνελ, κάτι που σημαίνει ότι εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη και συνεχής λειτουργία τους.

Το όριο ταχύτητας δεν έχει προς το παρόν αποσαφηνιστεί, καθώς αναμένεται η απόφαση σε συνεννόηση με την Τροχαία Κέρκυρας.

Σημειώνεται ότι όταν ένας οδηγός υπερβεί το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας, το ραντάρ θ' αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα την ταχύτητα του οχήματος υποδηλώνοντας την επικινδυνότητα.

Πρόκειται για την δεύτερη παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής στον συγκεκριμένο δρόμο σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς υπενθυμίζεται ότι προ μηνών είχαν τοποθετηθεί τα πλαστικά κολωνάκια για την αποτροπή αναστροφής από τους οδηγούς.