Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το ΠΡΑΤΤΩ καλεί σε συστράτευση και διαμόρφωση προγράμματος για την Ελλάδα του 21ου αιώνα

πράττω
15 Μαΐου 2020 / 17:16

ΑΘΗΝΑ. Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΡΑΤΤΩ καλεί όλες τις προοδευτικές δυνάμεις να σταματήσουν να σπαταλούν φαιά ουσία για ανούσιες υποθέσεις.

Να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός προγράμματος για μια Ελλάδα του 21ου αιώνα που θα αναβαθμίσει τη θέση της στο διεθνές περιβάλλον, θα ισχυροποιήσει την ελληνική οικονομία και θα κάνει την κοινωνία της πιο δίκαιη. Θα διασφαλίζει την ψηφιακή ανάπτυξη και «ψηφιακή κυριαρχία» της Ελλάδας.
 
Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΡΑΤΤΩ καλεί όλες τις δημοκρατικές-προοδευτικές, οικολογικές και πατριωτικές δυνάμεις σε κοινή συστράτευση απόκρουση της «ταξικής πάλης από τα πάνω», που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ. Ενάντια στον σκοταδισμό, στον αυταρχισμό και τον νεοσυντηρητισμό. Για απόκρουση των επιθέσεών της σε όλα τα μέτωπα: στο σχολείο και το πανεπιστήμιο, στους τόπους εργασίας και δράσης, στον πολιτισμό και στα δικαιώματα.
 
Τέλος, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΡΑΤΤΩ καλεί κάθε δημοκράτη και πατριώτη σε μια κοινή συστράτευση παρεμπόδισης της πορείας υποχωρήσεων της κυβέρνησης της ΝΔ έναντι της Τουρκίας. Επίσης, στον ενδοτισμό ως προς το Κυπριακό πρόβλημα, πρέπει να ορθωθούν ισχυρά εμπόδια. Καλεί, ακόμη, όλους σε στήριξη της προσπάθειας εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών και της ανάπτυξης των σχέσεων της χώρας στην περιοχή.