Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξέσπασμα Γαλιατσάτου για τη Λευκάδα - «Δυο φορές κουκιά με λάδι!»

Γαλιατσάτος Θεόδωρος
14 Μαΐου 2020 / 19:47

Η αντιμετώπιση της Λευκάδας από την κυβέρνηση ως νησί τώρα που ξεκινά η άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα χαρακτηρίστηκε ως κομμάτι της ηπειρωτικής Ελλάδας λόγω της γέφυρας, δεν έμεινε ασχολίαστη από τον πρώην Περιφερειάρχη

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Καυστικός εμφανίστηκε απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης και στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, τουλάχιστον όπως αυτά εφαρμόζονται στην περίπτωση της Λευκάδας, ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α.» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σχολίασε την απόφαση της πολιτείας να εξαιρέσει τη Λευκάδα από την άρση του μέτρου απαγόρευσης ελεύθερης μετακίνησης, που θα ισχύσει από την προσεχή Δευτέρα (18/5) για όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη.

Ο καυστικός σχολιασμός Γαλιατσάτου σχετίζεται με το ότι το προηγούμενο διάστημα η Λευκάδα αντιμετωπίστηκε ως κομμάτι της ηπειρωτικής Ελλάδας και όχι ως νησιωτικός προορισμός λόγω της γέφυρας που διαθέτει.  Πλέον, όμως, αυτό άλλαξε για την κυβέρνηση και η Λευκάδα... μετατράπηκε σε νησί, περιμένοντας τη σειρά της -μαζί με τα υπόλοιπα, πλην Κρήτης, νησιά της χώρας- για ν' ανοίξει τις... πύλες της, τόσο για έξοδο, όσο και για είσοδο.

Επί λέξει ο πρώην Περιφερειάρχης γράφει στην ανάρτησή του:

«Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση επιδεικνύει εξαιρετική συνέπεια στην εκφώνηση των μέτρων για την προστασία από τον covid-19!

Τρανταχτό παράδειγμα η αντιμετώπιση της Λευκάδας.

Όταν απαγορεύτηκε η μετακίνηση προς τα νησιά , εξαιρέθηκε η Λευκάδα, γιατί όπως μας είπαν κυβέρνηση και Π.Ι.Ν., υπάρχει η γέφυρα και αντιμετωπίζεται ως η ηπειρωτική χώρα!

Τώρα που επιτρέπεται η μετακίνηση στην ηπειρωτική χώρα και μάλιστα από την ερχόμενη Δευτέρα και στην Κρήτη, η Λευκάδα πάλι εξαιρείται (προφανώς) γιατί αντιμετωπίζεται ως νησί!!

"Δυο φορές κουκιά με λάδι" δηλ. στην περίπτωση της Λευκάδας.

Και την πρώτη φορά χαμένη ως εκτεθειμένη στον ιό και τώρα χαμένη αφού καθυστερεί η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Οι κυβερνητικοί παράγοντες του νησιού και οι φίλα προσκείμενοι στην Π.Ι.Ν.  συνεχίζουν να κρατούν το "λιβανιστήρι" αδύναμοι να αντιδράσουν...»