Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημερώθηκαν από τους Δ/ντες Αεροδρομίου & Λιμανιού οι Ταξιδιωτικοί Πράκτορες της Κέρκυρας

AOCTA
14 Μαΐου 2020 / 19:32

Σπύρος Κωστούρος (Δ/ντης Αεροδρομίου «Ιωάννης Καποδίστριας») και Σπύρος Ζερβόπουλος (Δ/νων Σύμβουλος Ο.Λ.ΚΕ.) μίλησαν στα μέλη του AOCTA μέσω τηλεδιάσκεψης για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης

ΚΕΡΚΥΡΑ.   Τηλεδιάσκεψη παραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 8 Μαΐου, με πρωτοβουλία του AOCTA, αρχικά μεταξύ όλων των μελών του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA) και του Διευθυντή του Αεροδρομίου Κέρκυρας, Σπύρου Κωστούρου της Fraport, ενώ στη συνέχεια  το λόγο πήρε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΚΕ., Σπύρος Ζερβόπουλος.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο AOCTA, σκοπός της συζήτησης ήταν να υπάρξει επαρκής ενημέρωση από τους εκπροσώπους των πυλών εισόδου της Κέρκυρας σχετικά με τις εξελίξεις, δράσεις και σχεδιασμό διαχείρισης της κρίσης του κορωναιού σε αεροδρόμιο και λιμάνι.

Τα μέλη του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ενημερώθηκαν από τον Σπύρο Κωστούρο, τόσο για τα μέτρα που έχει λάβει το αεροδρόμιο προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια του κοινού, όσο και για το λειτουργικό κομμάτι, τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες που θα ακολουθούνται από εργαζόμενους, αλλά και επισκέπτες με την έναρξη της σεζόν.

Αναφορά έγινε και στο μείζον θέμα της στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο χώρο του αεροδρομίου, αλλά και στην φιλοξενία του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας στο αεροδρόμιο, προκειμένου να υποδέχονται τα μέλη του AOCTA τους επισκέπτες τους με την άφιξή τους.

Σε σχετική ερώτηση του προέδρου δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει τα μέγιστα δυνατά προκειμένου  να εξασφαλιστεί χώρος υποδοχής για τα μέλη του Συνδέσμου εντός του επιβατικού σταθμού. Παράλληλα, κατέγραψε προτάσεις των μελών για την καλυτέρευση των συνθηκών υποδοχής των επισκεπτών τους.

Η συζήτηση έκλεισε με πρόσκληση που απεύθυνε ο Σπύρος Κωστούρος προς τα μέλη του AOCTA να ξεναγηθούν από τον ίδιο όποτε επιθυμούν στο αεροδρόμιο, προκειμένου να δουν από κοντά όλους τους χώρους (συμπεριλαμβανομένου και του νέου κτιρίου) και να ενημερωθούν  για τις νέες συνθήκες  λειτουργία τους και τις αλλαγές στις διαδικασίες.

Εν συνεχεία τον Δ/ντη του Αεροδρομίου της Κέρκυρας διαδέχτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΚΕ., Σπύρος Ζερβόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε με τη σειρά του εκτενώς στα μέτρα προστασίας που έχει πάρει ο Ο.Λ.ΚΕ. εξ αρχής, τα οποία και έχουν παραμείνει, καθώς έκλεισαν οι θαλάσσιες μεταφορές.

Ο Σπύρος Ζερβόπουλος ανέφερε πως είναι σε αναμονή ενημέρωσης από την πολιτεία σχετικά με τα πρωτόκολλα που θα πρέπει να ακολουθηθούν, προκειμένου να κινηθούν ανάλογα, αλλά διαβεβαίωσε πως θα είναι σε ετοιμότητα να ανταπεξέλθουν στις όποιες απαιτήσεις και μέτρα κριθούν αναγκαία προκειμένου να διαφυλάξουν την υγεία του κοινού.

Επίσης, όταν ερωτήθηκε, ο Σπύρος Ζερβόπουλος ανέφερε πως στην παρούσα φάση συνεχίζουν τα αναγκαία έργα συντήρησης υποδομών του λιμένα, ενώ θα ολοκληρωθούν όλα τα έργα του Ο.Λ.ΚΕ. που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Για το θέμα των υδροπλάνων ενημέρωσε πως δεν θα προχωρήσουν σε πτήσεις  τη φετινή σεζόν.
  
Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης όλα τα μέλη που AOCTA που συμμετείχαν  εξέφρασαν τις απορίες και ανησυχίες τους, έλαβαν  απαντήσεις από τους δύο προσκεκλημένους, αλλά και διαβεβαιώσεις πως έχουν πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και επισκεπτών.