Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταδικάζουν οι τραπεζοϋπάλληλοι τις απαξιωτικές δηλώσεις του Αδωνι Γεωργιάδη

ΟΤΟΕ
14 Μαΐου 2020 / 12:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για πνεύμα «ωχαδερφισμού» των τραπεζοϋπαλλήλων έκανε λόγο ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις σχετικά το πρόγραμμα επιχειρηματικής χρηματοδότησης ΤΕΠΙΧ.

Οι δηλώσεις Γεωργιάδη προκάλεσαν την αντίδραση του Νομαρχιακού Παραρτήματος Κέρκυρας της ΟΤΟΕ, που επισημαίνει: «Προσπαθούν να φορτώσουν, στους εργαζόμενους, τις ευθύνες της κυβέρνησης και των τραπεζών, για τυχόν δυσλειτουργία του συστήματος. Ο κ. Γεωργιάδης ενθαρρύνει τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης»

Η ανακοίνωση
Οι τραπεζοϋπάλληλοι, μαζί με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων, από την πρώτη μέρα της πανδημίας με την εργασία τους από την πρώτη γραμμή, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν το καλύτερο τους εαυτό για την στήριξη του οικονομικού, παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της χώρας.
Όλο αυτό το διάστημα, οι αναφορές στην προσφορά τους μηδαμινές, περιορισμένες σε μια επισήμανση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, στα πλαίσια της ημερήσιας ενημέρωσης για την πανδημία.

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, πρόσφατα από ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος και συγκεκριμένα από τον Υπουργό Ανάπτυξης και αντιπρόεδρο της ΝΔ, οι τραπεζοϋπάλληλοι κατηγορούνται ότι υπονομεύουν το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση- ΤΕΠΙΧ ΙΙ», που αφορά τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω κεφαλαίων κίνησης και επενδυτικών σχεδίων με προνομιακούς όρους, αποθαρρύνοντας επιχειρήσεις να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα.
Καθότι όπως δήλωσε ο ίδιος, σε τηλεοπτικό σταθμό, έγινε δέκτης χιλιάδων παραπόνων !!!!, από επιχειρηματίες, οι οποίοι προσφεύγουν στις τράπεζες και αντιμετωπίζονται με αδιαφορία από τους υπαλλήλους των τραπεζών, κάλεσε και τις διοικήσεις των Τραπεζών -επί λέξη- να παρέμβουν (άραγε τι εννοεί) αν κάποιοι υπάλληλοί έχουν πνεύμα ωχαδερφισμού και άρνησης εξυπηρέτησης προς τους πελάτες.
Οι οδηγίες για την διεκπεραίωση αιτημάτων, περιγράφονται παρακάτω και δεν επιδέχονται πολλές ερμηνείες.
-Για την πραγματοποίηση αίτησης στο πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ δεν απαιτείται η συνδρομή υπαλλήλου, αφού η αίτηση γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που έχει ανοίξει για αυτόν τον σκοπό.
 
Άρα ούτε να ενθαρρύνουν ούτε να αποθαρρύνουν μπορούν οι τραπεζοϋπάλληλοι, τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες.
-Από την ώρα που τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα, για να εισαχθούν αιτήσεις, εντός ολίγων ημερών το ποσό του προγράμματος καλύφθηκε, αφού το ενδιαφέρον ήταν όπως αναμενόταν εντονότατο.
– Η τελική αξιολόγηση, για την ένταξη στο πρόγραμμα και άρα για τη χρηματοδότηση, θα γίνει σύμφωνα με τους κανόνες αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της επιχείρησης και του επιχειρηματία που ακολουθούν οι τράπεζες.

Τέτοιου είδους δηλώσεις πέρα από τους σκοπούς που εξυπηρετούν, απαιτούν την καταδίκη, από το σύνολο των πολιτικών κομμάτων.
-Γιατί σπιλώνουν και απαξιώνουν έναν ολόκληρο κλάδο εργαζομένων.
-Γιατί προσπαθούν να φορτώσουν, στους εργαζόμενους, τις ευθύνες της κυβέρνησης και των τραπεζών, για τυχόν δυσλειτουργία του συστήματος.
-Γιατί αγνοούν την αφοσίωση των συναδέλφων, οι οποίοι πέραν του ωραρίου τους διεκπεραιώνουν αιτήματα ώστε να επαναλειτουργήσει η πραγματική οικονομία.
Και περισσότερο από όλα, γιατί ενθαρρύνει, τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφοντας την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.
 
Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,
 
Ο κλάδος μας έχει προσφέρει πάρα πολλά, για να τυγχάνει τέτοιων συμπεριφορών και απαξιωτικών σχολιασμών. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε αυτού του είδους χαρακτηρισμοί να έχουν αντίκτυπο στην εργασία μας. Η διαχρονική μας στήριξη στους φορείς των επιχειρήσεων, είναι η απάντηση στον οποιονδήποτε δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις.
 
 
                         ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ Ν.Π. ΟΤΟΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ