Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μελέτη για δυο εργοστάσια αποσκλήρυνσης νερού σε Κέρκυρα και Λευκίμμη

ύδρευση
13 Μαΐου 2020 / 14:43

Μέρος του «μεγάλου έργου ύδρευσης» που θα υλοποιηθεί σταδιακά. Προκηρύσσονται συμπληρωματικές μελέτες. Έστω κι έτσι έστω και τώρα, το έργο φαίνεται να ξεκινάει!

ΑΘΗΝΑ. Επιτέλους κάτι κινείται στο θέμα της ύδρευσης στην Κέρκυρα. Με σημερινή ημερομηνία (13/5) δημοσιεύεται η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εκπόνηση συμπληρωματικών τεχνικών μελετών για την δημοπράτηση των έργων ενίσχυσης ύδρευσης της πόλης της Κέρκυρας και της Λευκίμμης και της κατασκευής δύο Εγκαταστάσεων Αποσκλήρυνσης Νερού και των συνοδών έργων.
Πρόκειται για μέρος του μεγάλου έργου της ύδρευσης, που έμεινε γνωστό στους τοπικούς θρύλους ως το έργο των φραγμάτων, που δεν προβλέπεται βεβαίως να γίνουν. Τουλάχιστον ας γίνουν οι παρεμβάσεις στο δίκτυο που χάνεται το μισό νερό από τις πηγές πριν φτάσει στην κατανάλωση, σε συνδυασμό με την αναγκαία βελτίωση της ποιότητας εφόσον η τωρινή κατάσταση απειλεί τα νεφρά και τα δίκτυα.
 
Η περιγραφή του έργου
 
Το έργο προκηρύσσεται από την οικεία Υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών και η αναλυτική του περιγραφή είναι: α) Η εκπόνηση νέων συμπληρωματικών τεχνικών μελετών για την δημοπράτηση των έργων ενίσχυσης ύδρευσης της πόλης της Κέρκυρας και των έργων ύδρευσης της Λευκίμμης, μέσω κατασκευής δύο Εγκαταστάσεων Αποσκλήρυνσης Νερού και των συνοδών έργων, ως αυτοτελή και λειτουργικά έργα, λαμβάνοντας υπόψη και τις υφιστάμενες μελέτες. β) Η σύνταξη οικονομοτεχνικής μελέτης, όπως προσδιορίζεται στην οικεία πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης του συνόλου των έργων της Α’ Φάσης και οτιδήποτε άλλο ζητηθεί αναφορικά με το Αίτημα Χρηματοδότησης. γ) Η σύνταξη φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έκδοση ΑΕΠΟ για την Ανανέωση/ Τροποποίηση/Kωδικοποίηση, των εγκεκριμένων Περιβαλλοντικών όρων των έργων ύδρευσης της Νήσου Κέρκυρας, δηλ. του «Μεγάλου Έργου ύδρευσης Νήσου Κέρκυρας», όπως αυτό υλοποιείται σε αυτοτελείς λειτουργικά κατασκευαστικές φάσεις, καθώς οι ισχύοντες περιβαλλοντικοί όροι λήγουν στις 31-12-2020.
Είναι έργο ύψους περίπου 1 εκ., προϋπολογισμός. Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 19 Ιουνίου τρέχοντος.