Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Έωλα τα επιχειρήματα Κράτσα για Ερημίτη», λέει ο Χαραλάμπους

Χαραλάμπους Μπάμπης
12 Μαΐου 2020 / 16:57

Σε άγνοια ή σκοπιμότητα οφείλεται η χρησιμοποίηση από την Περιφερειάρχη έωλων και εύκολα ανατρέψιμων επιχειρημάτων σχετικά με τον Ερημίτη, διερωτάται ο περιφερειακός σύμβουλος της «ΛΑ.ΣΥ.»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Τα όσα ανέφερε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου αναφορικά με τον Ερημίτη και την επένδυση, η οποία έχει δρομολογηθεί στη συγκεκριμένη περιοχή της Βόρειας Κέρκυρας, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την οποία συζητήθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας & Περιβάλλοντος, σχολίασε με ανακοίνωσή του ο Μπάμπης Χαραλάμπους.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» χαρακτήρισε έωλα τα επιχείρηματα της Περιφερειάρχη, καθώς αυτά στηρίχθηκαν -σύμφωνα με τον Μπάμπη Χαραλάμπους- σε χονδροειδή ψεύδη και κατασκευασμένες κατηγορίες.

Αναλυτικά ο περιφερειακός σύμβουλος της «ΛΑ.ΣΥ.» αναφέρει:

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ. Ιόνιων Νησιών που έγινε, ως γνωστόν, μετά από έγγραφη αίτηση περιφερειακών συμβούλων της αντιπολίτευσης, συζητήθηκε διεξοδικά και σε έκταση το νομοσχέδιο για το περιβάλλον.

Ένα νομοσχέδιο που, δικαίως, από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις χαρακτηρίσθηκε σαν «Αρμαγεδδώνας» για το περιβάλλον, ενώ ο Γ.Γ. του ΚΚΕ στη σχετική ομιλία του στην βουλή είπε πως «… το νομοσχέδιο αυτό υπαγορεύτηκε από τους βιομηχάνους…» και πως «ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος και προστασία του περιβάλλοντος είναι δύο πράγματα που δεν συμβιβάζονται».

Απέναντι, όμως, σε αυτή την απλή και πεντακάθαρη αλήθεια η κα Περιφερειάρχης είχε τη δική της, διαμετρικά αντίθετη, άποψη. Μας είπε, λοιπόν, πως το νομοσχέδιο για το περιβάλλον… «…συμφιλιώνει την ανάπτυξη με το περιβάλλον». Για να τεκμηριώσει δε την άποψή της, προχώρησε και παρακάτω.

Για μια ακόμη φορά μας έφερε για παράδειγμα τον Ερημίτη και την «ήπια ανάπτυξη» που εκείνη και οι επενδυτικοί όμιλοι οραματίζονται για αυτόν. Χιλιάδες κυβικά μέτρα μπετόν, ασφαλτοστρώσεις, μαρίνα, σταθμός καυσίμων κλπ. θα βιάζουν, καθημερινά αλλά «ήπια» την παρθένα φύση του Ερημίτη στην οποία, όμως, τώρα, σύμφωνα πάντα με την κα Κράτσα, «…γίνεται διακίνηση ναρκωτικών...» και η οποία (περιοχή του Ερημίτη) … «…Βρωμάει από τα σκουπίδια…»!!!

Για δεύτερη φορά –η πρώτη ήταν στη συζήτηση που έγινε στο Π.Σ με αφορμή τις απαράδεχτες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ για τον Ερημίτη- μέσα σε λίγους μήνες η κα Περιφερειάρχης χρησιμοποίησε, προκειμένου να τεκμηριώσει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς της, χονδροειδή ψέματα και κατασκευασμένες κατηγορίες για τον Ερημίτη.

Πρόσβαλε με τις αναπόδεικτες αυτές αιτιάσεις της, συνολικά όλους τους Κερκυραίους αλλά ειδικότερα τον Λαό της Β. Κέρκυρας που μέσα από τους πολιτιστικούς και άλλους συλλόγους τους (Πολιτιστικοί σύλλογοι Σινιών και Κασσιόπης, Ερημίτης πλους, ΟΓΕ Β. Κέρκυρας κ.ά.) διατηρούν πεντακάθαρο τον Ερημίτη και τον περιφρουρούν από κάθε προσπάθεια παράνομης ενέργειας.

Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η κα Κράτσα είναι, γιατί εξακολουθεί να χρησιμοποιεί αυτά τα έωλα και πολύ εύκολα να ανατραπούν επιχειρήματα. Από άγνοια (πιθανολογούμε, πως όχι μόνο δεν έχει επισκεφτεί τον Ερημίτη αλλά ούτε προς τα πού πέφτει δεν ξέρει) ή από σκοπιμότητα;

Είτε την μία είτε την άλλη απάντηση διαλέξει η κα Περιφερειάρχης, θα είναι απαράδεχτη. Κι αυτό γιατί η μία είναι χειρότερη από την άλλη!»