Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στον Μπούκα για τις κάμερες στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

ΣΥΡΙΖΑ
12 Μαΐου 2020 / 13:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στους χαρακτηρισμούς Μπούκα «φαρισαίοι και λαϊκιστές» απαντά με γραπτή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: «Ο κ. Μπούκας ψεύδεται και το ξέρει».

Αφορμή, το θέμα των ημερών που διχάζει, τα online μαθήματα με χρήση κάμερας. Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο δημοτικός σύμβουλος Χρυσόστομος Μπούκας, παραλλήλισε το θέμα με την τοποθέτηση καμερών στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και διοίκηση Φοίβου Κακαβίτσα.
Στην ανακοίνωση-απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει «Ο κ. Μπούκας ψεύδεται και το ξέρει. Διότι ουδέποτε τοποθετήθηκαν επί της διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ κάμερες σε θαλάμους νοσηλείας στο νοσοκομείο για να παρακολουθούν γιατρούς και ασθενείς. Απαγορεύεται ρητά, άλλωστε, από τον νόμο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Είναι γνωστή η τάση του κ. Μπούκα να χυδαιολογεί και να ψεύδεται, αν και χθες, με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Παιδείας σχετικά με τις κάμερες στα σχολεία, υπερέβη εαυτόν σε ύφος και υβρεολόγιο.

Απαντάμε μόνο για την αποκατάσταση της αλήθειας κι όχι γιατί ελπίζουμε πως ο κ. Μπούκας θα καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα σε κάμερες που παρακολουθούν πράγματα και σε κάμερες που παρακολουθούν ανθρώπους. Ούτε, φυσικά, ελπίζουμε ότι θα καταλάβει τον μόνιμο και σταθερό προσανατολισμό μας στην υπεράσπιση αξιών όπως η παιδαγωγική ελευθερία, το δικαίωμα στην υπεράσπιση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών (ανήλικων και μη), το δικαίωμα να ζούμε, να μαθαίνουμε, να εργαζόμαστε, ακόμη και να νοσούμε χωρίς τη διαρκή επιτήρηση του ‘‘Μεγάλου Αδερφού’’.

Ατυχέστατη είναι η εξίσωση που επιχειρεί ανάμεσα στην παρακολούθηση καθηγητών και μαθητών εν ώρα μαθήματος στα σχολεία με τις κάμερες που τοποθετήθηκαν μόνο σε εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου για την προστασία του χώρου.

Διότι ουδέποτε τοποθετήθηκαν επί της διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ κάμερες σε θαλάμους νοσηλείας στο νοσοκομείο για να παρακολουθούν γιατρούς και ασθενείς. Απαγορεύεται ρητά, άλλωστε, από τον νόμο. Ο κ. Μπούκας ψεύδεται και το ξέρει. Φυσικά, ούτε ο ίδιος ούτε η δημοτική του παράταξη, ούτε το κόμμα του, ούτε ο σύλλογος που εκπροσωπούσε ως πρόεδρος (και συνεχίζει με τα υπόλοιπα ίδια μέλη), δεν είπαν λέξη για την αποκάλυψη ότι η νέα διοίκηση του νοσοκομείου τοποθέτησε για πρώτη φορά κάμερες μέσα σε θαλάμους νοσηλείας, για να παρακολουθούν ασθενείς 24ώρες το 24ωρο στη νέα πτέρυγα covid.

Προφανώς, η πολιτική τοποθέτηση του κ. Μπούκα σε ένα κόμμα, που επί 40 χρόνια διαμοιραζόταν την εξουσία με το σημερινό, δεν του επιτρέπει τα αντανακλαστικά να καταδικάσει άμεσα και απερίφραστα τη σημερινή διοίκηση για την παρακολούθηση γιατρών και ασθενών, ούτε και την παρακολούθηση καθηγητών και ανήλικων μαθητών. Χρειαζόταν η δική μας ανακοίνωση για να τα ενεργοποιήσει. Διότι ο εχθρός του παραμένει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η κοινωνία, όμως, ακόμη και σε περιόδους εξαιρετικά δύσκολες, όπως αυτήν που διανύουμε, βλέπει, ακούει και κρίνει.