Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα σχολεία της Βόρειας Κέρκυρας που άνοιξαν επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης

Γιώργος Μαχειμάρης
12 Μαΐου 2020 / 11:45

ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις Σχολικές μονάδες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας που στεγάζουν το Λύκειο Αγρού και τις Λυκειακές τάξεις Κασσιώπης, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 11 Μαίου,

πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας και επανέναρξης των μαθημάτων  της Γ΄ τάξης του Λυκείου-μετά την καραντίνα λόγω  της πανδημίας του  κορωνοϊού - ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής επιτροπής παιδείας Παναγιώτη Παπαδάτο και την Αντιδήμαρχο Κυκλικής οικονομίας και Περιβάλλοντος Σπυριδούλα Κόκκαλη, προκειμένου να συνομιλήσουν με τους διευθυντές και να ενημερωθούν σχετικά με την ομαλή και ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών.
 
Η επίσκεψη ξεκίνησε με το Λύκειο του Αγρού όπου συναντήθηκαν με τους Δντές του Λυκείου, του Γυμνασίου, τους καθηγητές,το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και μαθητές, κι ακολούθησε το Λύκειο της Κασσιόπης όπου συναντήθηκαν με το Δ/ντή,το εκπαιδευτικό προσωπικό και μαθητές.

Στο περιθώριο των επισκέψεων  ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, τόνισε ανάμεσα στα άλλα, πως μέχρι τώρα «διαχειριστήκαμε όλοι με επιτυχία την κρίση της πανδημίας. Από σήμερα καλούμαστε να λειτουργήσουμε ξανά τα σχολεία μας. Θα τα καταφέρουμε και πάλι εξασφαλίζοντας στα παιδιά μας συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Θέλω να γνωρίζουν οι δ/ντές, οι καθηγητές, οι γονείς και οι μαθητές ότι ο Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας παραμένει πάντα δίπλα στον πολίτη, στην εκπαιδευτική και  μαθητική κοινότητα. Σε τούτη την πρωτόγνωρη κατάσταση θα είμαστε δίπλα σας με όποιο τρόπο μπορούμε».

Το κλιμάκιο της δημοτικής Αρχής Βόρειας Κέρκυρας είχε την ευκαιρία να ευχηθεί καλή δύναμη και επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Σημειώνεται ότι το Σάββατο 2 Μαΐου με το συντονισμό του Δήμου είχαν προηγηθεί απολυμάνσεις των χώρων των Λυκειακών συγκροτημάτων  και η διανομή μέσων ατομικής προστασίας και δη  μασκών  προσώπου, αντισηπτικού υγρού και γαντιών μιας χρήσης για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.