Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πιάστηκαν με δέμα κοκαΐνης στο ΚΤΕΛ - Το «μυρίστηκε» ο σκύλος στο λιμάνι Κέρκυρας

Λιμενικό
12 Μαΐου 2020 / 10:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια 53χρονη και έναν 55χρονο, συνέλαβαν χθες βράδυ, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Κέρκυρας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από ένδειξη σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ”ΚΥΜ”, εντοπίστηκε σε υπεραστικό λεωφορείο, προερχόμενου από Αθήνα, ένα ύποπτο δέμα με στοιχεία παραλήπτη του 55χρονου, το οποίο τέθηκε υπό επιτήρηση έως την άφιξή του στο Σταθμό Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, όπου, λίγη ώρα αργότερα, ο 55χρονος και η 53χρονη προσήλθαν με Ε.Ι.Χ. όχημα για την παραλαβή του.

Το δέμα, αφού παρελήφθη από τα δύο άτομα, διαπιστώθηκε ότι περιείχε δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 16,2gr, ενώ μέσα στο αυτοκίνητό τους, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη μια νάιλον συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 6,8gr. Στη συνέχεια, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στο σπίτι που διέμεναν οι συλληφθέντες, κατά την οποία εντοπίστηκε μια λειτουργική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα λευκής σκόνης, πιθανόν κοκαΐνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες, η λειτουργική ζυγαριά ακριβείας, το Ι.Χ. καθώς και δύο  κινητά τηλέφωνα.