Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλούδης: Αδιαφανείς οι «δια περιφοράς» συνεδριάσεις

Γιώργος Καλούδης
11 Μαΐου 2020 / 21:30

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Κατάχρηση εξουσίας από τη δημοτική αρχή Υδραίου-Νεράντζη» καταγγέλλει o Γιώργος Καλούδης, σχετικά με τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής

Συγκεκριμένα ο ο επικεφαλής της παράταξης "Πρώτα η Κέρκυρα" αναφέρει: «Σήμερα υπήρχε άλλη μία «συνεδρίαση δια περιφοράς» της Οικονομικής Επιτροπής.
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ως Παράταξη εδώ και 1 1/2 μήνα ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, διότι:
α) οι συνεδριάσεις έπρεπε να γίνονται δια ζώσης, ειδικά της Επιτροπής Οικονομικού καθόσον αυτό ήταν και νόμιμο και τεχνικά εφικτό,

β) έχει παραβιασθεί κατ΄εξακολούθηση και κατά συρροή η νομοθεσία για τη κατ΄εξαίρεση και μόνον για ελάχιστες περιπτώσεις πρόβλεψη σύγκλισης συνεδρίασης δια περιφοράς,
γ) διότι ΈΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΥΔΡΑΙΟΥ-ΝΕΡΑΝΤΖΗ , όπως ορθά επισημαίνει επίσης σήμερα σε επιστολή της, η  συνάδελφος Δικηγόρος-Δημοτική Σύμβουλος κ. Θεοφανή Τσιμπούλη.

Από πρόθεση έχει καταργήσει τα εξής δικαιώματά μας:
1) Να υποβάλλουμε διευκρινιστικές ερωτήσεις  για τα θέματα,
2) Να θέσουμε θέματα,
3) Να μην μπαίνουν αιφνιιδιαστικά προ ημερήσιας διάταξης θέματα και μάλιστα χωρίς  εισηγήσεις,
4) Να μην εκβιαζόμαστε: «ή τα ψηφίζετε ως έχουν ή τα καταψηφίζετε ως έχουν», χωρίς δικαίωμα άλλης αντιπρότασης-τροποποίησης ή πρότασης.
5) Να ενημερώνεται  ο λαός.
6) Έχουν μπεί  επίσης πολλά αδιαφανή θέματα με πολλές απευθείας αναθέσεις, τα οποία θα φέρουμε σε ζωντανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προς συζήτηση-ενημέρωση του Λαού και για διαφάνεια.

Δημοκρατικός είναι όποιος σέβεται τα δικαιώματα της μειοψηφίας. Και η Δημοτική Αρχή Υδραίου-Νεράντζη έχει κατ΄επανάληψη και κατά σύστημα  παραβιάσει τα δικαιώματά μας».
Κέρκυρα 11 Μάη 2020