Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλέκος Αυλωνίτης: 75 χρόνια, από τη νίκη των λαών ενάντια στο ναζισμό

Αλέκος Αυλωνίτης
09 Μαΐου 2020 / 13:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την σημερινή επέτειο από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης δήλωσε:

"75 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από τη νίκη των λαών ενάντια στο ναζισμό, τη βαριά ήττα του Χίτλερ και τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη που άφησε πίσω του 22 εκατ. νεκρούς στα πεδία των μαχών ενάντια στο φασισμό και τον εθνικιστικό ολοκληρωτισμό. 
 
Ημέρα τιμής όλων όσων προσέφεραν τη ζωή τους στο πόλεμο ενάντια στη θηριωδία του ναζισμού. Ημέρα μνήμης των αγώνων του ελληνικού λαού για μία ελεύθερη και υπερήφανη Ελλάδα. Ημέρα επιστροφής του σεβασμού και της εκτίμησης σε όσους δίνουν σήμερα, την κοινωνική μάχη για να μην ορθώσει ξανά ανάστημα, το τέρας του φασισμού στη χώρα μας. 
 
Είναι επίσης, ημέρα που υπενθυμίζουμε στην Ευρώπη και τον κόσμο πως η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, ουδέποτε εγκατέλειψε τον αγώνα εκπλήρωσης ενός ιστορικού, ηθικού και πολιτικού χρέους. Η φωνή του Μανώλη Γλέζου «και ένα μάρκο να υπήρχε έπρεπε να το είχαμε διεκδικήσει» θα ηχεί πάντα, στις καρδιές μας. 
 
Το σύνθημα του 1945, «Ποτέ πια πόλεμος-Ποτέ πια φασισμός» ας είναι φωτεινός οδοδείκτης για τις γενιές του μέλλοντος"