Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοινή δήλωση Καρδακάρη, Δρυ και Ρίγγα: Ο Δ. Μεταλληνός οφείλει δημόσια συγγνώμη

Δημοτικό Συμβούλιο
09 Μαΐου 2020 / 12:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επανέρχονται οι δημοτικές σύμβουλοι Α. Καρδακάρη(Πρώτα η Κέρκυρα), Α. Ρίγγα(Φωνή) και Μαρία Δρυ(Κέρκυρα 180) στο θέμα της ψηφοφορίας της 29/4 και τη σίγαση των μικροφώνων.

Οι τρεις δημοτικές σύμβουλοι που έχουν αντιπαρατεθεί σφοδρά για το ίδιο θέμα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνό καταγγέλοντάς τον για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, σε κοινή δήλωσή τους, υποστηρίζουν  ότι το επίμαχο απόσπασμα του βίντεο που τους παραδόθηκε, αποδεικνύει την παράτυπη και μεροληπτική στάση του Δ. Μεταλληνού. 

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
Κέρκυρα, 09.05.2020
Με αφορμή́ την απάντηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Δ. Μεταλληνού μετά τις πρόσφατες ανοιχτές επιστολές των Δημοτικών Συμβουλών κ.κ. Μ. Δρυ, Α. Καρδακάρη και Α. Ρίγγα αναφορικά με την προσβλητική αναφορά του πρώτου, μετά την παράτυπη ψηφοφορία που διενήργησε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στις 29.04.2020 σχετικά με άρθρο 93 του Νομοσχεδίου για τον «Εκσυγχρονισμό της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας», για ανεύθυνη συμπεριφορά και αντιδημοκρατική στάση προς στα πρόσωπά τους, κοινοποιείται προς αποκατάσταση της αξιοπιστίας τους τo σχετικό απόσπασμα από το επίμαχο βίντεο με διευκρινιστικούς υπότιτλους των διαλόγων της συνεδρίασης και ειδικότερα της εν λόγω ψηφοφορίας.

Από τα κρίσιμα αποσπάσματα της ψηφοφορίας διαφαίνεται ξεκάθαρα εκ μέρους του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η μεροληψία που ασκεί ως προς το ψήφισμα της Κας Δημάρχου και η σπουδή με την οποία διακατέχεται για την ψήφισή του με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Κος Δ. Μεταλληνός αποσιωπά όλα τα ψηφίσματα πλην αυτό της παράταξής του, κατά́ την διάρκεια της ψηφοφορίας απενεργοποιεί τα μικρόφωνα και ουδέποτε παρέχει ως όφειλε τη δυνατότητα στους Δημοτικούς Συμβούλους να εκφραστούν επί της διαδικασίας και ακολούθως να ψηφίσουν αυτόβουλα και ελεύθερα αναμεσά στα διαφορετικά ψηφίσματα που είχαν κατατεθεί́.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα 

Οι κ.κ. Μ. Δρυ, Α. Καρδακάρη και Α. Ρίγγα, που έχουν ήδη καταγγείλει το χωρίς ιστορικό προηγούμενο «ηλεκτρονικό́ πραξικόπημα Μεταλληνού», με αυτήν την κοινή τους δήλωση απαντούν με τον πλέον αποστομωτικό τρόπο αφενός στην προσβολή́ που υπέστησαν ως προσωπικότητες απέναντι στους πρωτοφανείς ισχυρισμούς του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, περί́ ελαφρότητας, υποτίμησης και εμπαιγμού́ του Δημοτικού Συμβουλίου και αφετέρου ως προς την άδικη απόδοση κατηγοριών κύρια για τη θεσμική προστασία τους ως Δημοτικοί Σύμβουλοι ενάντια σε μονομερείς και μεροληπτικές πρακτικές που θίγουν τη Δημοκρατία, τη Διαφάνεια και την Ηθική κατά τη λειτουργία του Δημοτικού́ Συμβουλίου.

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Δ. Μεταλληνός οφείλει μια δημόσια συγγνώμη διαφορετικά ακόμα και να μην οδηγηθεί στην οφειλόμενη παραίτηση θα παραμείνει έκθετος στα μάτια όλης της Κέρκυρας.
Με τιμή,

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Αγγελική Χριστίνα Καρδακάρη (Πρώτα η Κέρκυρα)
Μαρία Δρυ (Κέρκυρα 180˚)
Αγγελική (Άντζελα) Ρίγγα (Φωνή – Δημότες για Διαφάνεια)