Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο Στέφανος Παϊπέτης

Παϊπέτης Στέφανος
08 Μαΐου 2020 / 17:03

Έφυγε χθες Πέμπτη 7 Μαίου 2020, από της ζωή στα 83 του χρόνια, μετά από πολυήμερη νοσηλεία του σε κλινική στην Αθήνα, ο πολυτάλαντος Κερκυραίος καθηγητής μηχανικής του Παν. Πατρών, ερευνητής, συγγραφέας, ποιητής και φιλόσοφος, Στέφανος Αλκ. Παϊπέτης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Έφυγε από τη ζωή ο Στέφανος Παϊπέτης, χθες Πέμπτη 8 Μαΐου, σε ηλικία 83 ετών, σε κλινική στην Αθήνα.

Όπως έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Στέφανος Πουλημένος:


Ο Στέφανος Παϊπέτης πορεύεται στην αιωνιότητα

Έφυγε χθες Πέμπτη 7 Μαίου 2020, από της ζωή στα 83 του χρόνια, μετά από πολυήμερη νοσηλεία του σε κλινική στην Αθήνα, ο πολυτάλαντος Κερκυραίος καθηγητής μηχανικής του Παν. Πατρών, ερευνητής, συγγραφέας, ποιητής και φιλόσοφος Στέφανος Αλκ. Παϊπέτης.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1937 στους Κυνοπιάστες της Κέρκυρας, όπου αριστούχος τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Η πορεία του στα επόμενα στάδια της εκπαίδευσης και της ζωής ήταν διαδοχικές φάσεις επιτυχίας και ευρύτατης έως και παγκόσμιας αναγνώρισης.

Ενδεικτικό της σοφίας του Στέφανου Παϊπέτη είναι το μικρό απόσπασμα κειμένου του, που ανάρτησε στο διαδίκτυο, ένας φίλος και συνεργάτης του και αναφέρει:

«...να πορεύεσαι για χάρη της πορείας. Τούτος είναι σκοπός σπουδαίος και μεγάλος. Τότε η σοφία κι η δύναμη που θά ’χεις αποχτήσει, ακόμη κι αν δεν φτάσεις ποτέ σε κάποιο τέρμα, είναι άτρωτη από του χρόνου τα βέλη κι η ματαιότητα του κόσμου δεν μπορεί να τη θίξει».

Το καλοκαίρι του 2011 ο Στέφανος Παϊπέτης τιμήθηκε στη γενέτειρά του για την προσφορά του στα γράμματα και την επιστήμη, από την ΕΣΤΙΑ Ιστορίας και Πολιτισμού των Κυνοπιαστών και ο ίδιος μιλώντας συγκινημένος, χαρακτήρισε την τιμή αυτή ως μια από τις σημαντικότερες της ζωής του.


* Οι εκδόσεις ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ εκφράζουν τα βαθιά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος