Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας: Στον «αέρα» παραμένουν χιλιάδες εργαζόμενοι στον Τουρισμό

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
08 Μαΐου 2020 / 11:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Εργατικό Κέντρο επανέρχεται για μία ακόμη φορά στο τεράστιο εργασιακό θέμα που αφορά την επαγγελματική τύχη

των εποχιακά και μη εποχιακά εργαζόμενων του τουριστικού κλάδου και δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού.

Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: «Μπροστά στο σχεδόν βέβαιο ενδεχόμενο της χαμηλότερης τουριστικής κίνησης των τελευταίων δεκαετιών, θεωρούμε αδιανόητο να μην έχουν εξασφαλιστεί από την Κυβέρνηση τα εργασιακά διακαιώματα ούτε καν αυτών των λίγων συναδέλφων που θα ξεκινήσουν πρώτοι να εργάζονται.

Η παράταση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που συμφωνήθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη με την πλευρά των εργοδοτών, δεν έχει καταστεί ακόμα υποχρεωτική, μολονότι η Ομοσπονδία έχει καταθέσει σχετικό αίτημα και περιμένει εδώ και καιρό απαντήσεις του Υπουργού Εργασίας, κου. Βρούτση και του Σ.ΕΠ.Ε. Όσο η Κυβέρνηση κωλυσιεργεί στην κήρυξη της ΣΣΕ ως υποχρεωτική, ελλοχεύει ο κίνδυνος να ξεκινήσουν να εργάζονται ή να επαναπροσληφθούν συνάδελφοι στον Επισιτισμό χωρίς τα δικαιώματα που απορρέουν από την υφιστάμενη Σ.Σ.Ε.

Εξάλλου, στον «αέρα» εξακολουθούν να βρίσκονται και οι χιλιάδες συνάδελφοι που εργάζονται εποχιακά στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό, για τους οποίους ακόμα εκκρεμεί η απόφαση επέκτασης του επιδόματος ανεργίας τους πέραν του διμήνου.

Αποτελεί κοινή λογική η πρόταση της Ομοσπονδίας για επέκταση του επιδόματος για όσο διάστημα θα χρειαστεί μέχρι να επαναπροσληφθούν ενώ προκαλεί αλγεινές απορίες το γεγονός ότι τα νέα μέτρα στήριξης των εργαζομένων που εξαγγέλθηκαν αφήνουν απέξω το σύνολο των εργαζομένων του Κλάδου Τουρισμού και Επισιτισμού, έναν τεράστιο δηλαδή αριθμό συναδέλφων πανελλαδικά.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει άμεσα με σεβασμό και υπευθυνότητα τα ανοιχτά μέτωπα στο εργασιακό κομμάτι του Κλάδου, καθώς αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους μας που στηρίζουν την σημαντικότερη οικονομία της χώρας μας».