Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Δεν μας εκπλήσσει ότι τα περιφερειακά ραδιόφωνα έμειναν εκτός κυβερνητικής ενίσχυσης»

Αυλωνίτης Αλέξανδρος
06 Μαΐου 2020 / 19:32

«Ήταν, δεδομένο ότι η κυβέρνησή της ΝΔ θα αξιοποιούσε και την παραμικρή ευκαιρία που θα της παρουσιάζονταν εν μέσω της υγειονομικής πανδημίας για να σημάνει την παλινόρθωση της πελατειακού κράτους και την προνομιακή σχέση με τα καθεστωτικά Μέσα Ενημέρωσης», τονίζει ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το γεγονός ότι κανένα ραδιόφωνο της ελληνικής περιφέρειας δεν ενισχύθηκε οικονομικά από τον προϋπολογισμό των 20.000.000 € της κυβέρνησης προς τα ΜΜΕ

ΑΘΗΝΑ.  Με αφορμή τον αποκλεισμό των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών από την καμπάνια ενημέρωσης της κυβέρνησης για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρος Αυλωνίτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα ραδιόφωνα της Περιφέρειας συνιστούν το κύριο μέσο ενημέρωσης που επιλέγουν οι πολίτες στις τοπικές κοινωνίες. Είναι κοιτίδες Πολιτισμού και Δημοκρατίας, είναι συνισταμένη της περιφερειακής κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης.

Η καταγγελία του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΠΕΙΡΑΣ) Αντώνη Γρηγορόπουλου, ότι κανένα από τα 650 ραδιόφωνα της περιφέρειας, δεν έχει πάρει ακόμα, ούτε ένα ευρώ από το πακέτο των 20 εκατ. ενίσχυσης που διέθεσε η κυβέρνηση για τα ΜΜΕ, δεν μας αιφνιδιάζει και δεν μας εκπλήσσει.

Είναι ενδεικτική αφενός, της προσήλωσης της κυβέρνησης στους μεγάλους και «ημετέρους» της παράγοντες των μίντια, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τους μικρούς και ανεξάρτητους σταθμούς ενημέρωσης και αφετέρου της αλαζονείας της απέναντι στην έννοια και την ουσία της πολυφωνίας και του πλουραλισμού της ενημέρωσης ως δομικού συστατικού της Δημοκρατίας.

Ήταν, δεδομένο ότι η κυβέρνησή της ΝΔ θα αξιοποιούσε και την παραμικρή ευκαιρία που θα της παρουσιάζονταν εν μέσω της υγειονομικής πανδημίας για να σημάνει την παλινόρθωση της πελατειακού κράτους και την προνομιακή σχέση με τα καθεστωτικά Μέσα Ενημέρωσης.

Δυστυχώς όμως, η εξέλιξη αυτή προμηνύει για τους πιο πολλούς από τους 650 περιφερειακούς σταθμούς ενημέρωσης, ένα οριστικό λουκέτο και το μέλλον των σχεδόν 5.000 εργαζόμενών τους, αβέβαιο.

Η κυβέρνηση υπό το βάρος των ευθυνών που φέρει για την επιστροφή της χώρας στο παρελθόν της ακατάσχετης και φθηνής παροχολογίας, δίχως αντίκρισμα, οφείλει να δώσει επιτέλους, τις απαντήσεις που αρμόζουν για να αποδειχθεί, αν πέρα από το ότι είναι συνεπής στα λόγια της, ειναι και ειλικρινείς στις πράξεις της»