Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αχαρτογράφητα νερά, οι οδηγίες θα ανανεώνονται εβδομάδα την εβδομάδα!

υπουργός αθλητισμού
06 Μαΐου 2020 / 17:48

Συμμετείχαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, ο πρόεδρος της SuperLeague 1 και οι ιατροί των 14 ΠΑΕ.

ΑΘΗΝΑ. Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 6 Μαΐου, τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ με την αντίστοιχη της SuperLeague 1 και τους ιατρούς των 14 ΠΑΕ μελών του Συνεταιρισμού, συμμετέχοντος του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του προέδρου της Λίγκας, Μηνά Λυσάνδρου.
Αντικείμενο της δίωρης τηλεδιάσκεψης η σταδιακή επανεκκίνηση της μεγάλης ποδοσφαιρικής κατηγορίας,αρχικά με τις προπονήσεις σε μικρά γκρουπ και μόνο για βελτίωση της φυσικής κατάστασης, η εφαρμογή των αυστηρών όρων και κανόνων ασφαλείας του γενικού υγειονομικού πρωτοκόλλου για τον αθλητισμό και η ολοκλήρωση του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου για το ποδόσφαιρο.
Οι επιστήμονες αντήλλαξαν απόψεις, υπέβαλλαν ερωτήματα που θα απαντηθούν τις προσεχείς ημέρες από την ειδική επιτροπή του υπουργείου Υγείας, η οποία έχει τον πρώτο λόγο από το ξεκίνημα της πανδημίας του κορωνοϊού και συμφώνησαν στην τακτική επανάληψη τέτοιων τηλεδιασκέψεων, καθώς η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. 
Τόσο ο κ. Αυγενάκης, όσο και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και Συντονιστής της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, τόνισαν πως «το μοναδικό που ξέρουμε μέσα σε αυτήν την αβεβαιότητα είναι ότι πρέπει να πάμε με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ασφάλεια σε κάθε βήμα επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας. Η κατάσταση είναι ρευστή, τα πρωτόκολλα θα ανανεώνονται βάσει των νέων δεδομένων από εβδομάδα σε εβδομάδα και οι αποφάσεις, σ’ αυτά τα αχαρτογράφητα νερά, θα λαμβάνονται από τους επιστήμονες σε συνδυασμό και με την διεθνή πρακτική, η οποία άλλωστε ποικίλλει από χώρα σε χώρα σε ότι αφορά στο ποδόσφαιρο».
Από πλευράς της Επιτροπής Επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας (υποεπιτροπή Αθλητισμού) συμμετείχαν οι: Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, Πλαστικός Χειρουργός, διδάκτωρ του ΑΠΘ, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Γεώργιος Σαρόγλου, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ. Από πλευράς της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ συμμετείχαν οι: Παναγιώτης Σκανδαλάκης, Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, πρόεδρος ΕΣΚΑΝ, Αθανάσιος Τσακρής, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ, επιστημονικός συνεργάτης ΕΟΔΥ, Γεώργιος Μαρίνος, Διευθυντής Γενικής Ιατρικής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΓΝΑ "Λαϊκό", Οδυσσέας Παξινός, Σμήναρχος, Ορθοπεδικός Χειρουργός Αθλητίατρος "251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας" Μαρίνα Καλογριδάκη, Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΓΝΑ «ΚΑΤ».
Και εκ μέρους της SuperLeague 1 και των 14 ΠΑΕ μελών της οι: Θοδωρής Λάιος, διευθυντής διοργάνωσης πρωταθλημάτων, Ξενοφών Ρούσσης, επικεφαλής υγειονομικής επιτροπής SL1, Χαράλαμπος Λάλος (AEK), Γεώργιος Μπασδέκης (ΑΕΛ), Θεοχάρης Κυριακίδης (Άρης), Παναγιώτης , Μπουντούρης (Αστέρας Τρίπολης), Νικόλαος Πισκοπάκης (Ατρόμητος), Ευάγγελος Παγουλάτος (ΝΠΣ Βόλος), Χρήστος Χολέβας (Λαμία), Ιωάννης Πετκίδης (Ξάνθη), Χρήστος Θέος(Ολυμπιακός), Θεόδωρος Κοκκινάκης (Ολυμπιακός), Γιώργος Κουβίδης (ΟΦΗ), Ιωάννης Λεβάκος (Παναθηναϊκός), Γρηγόριος Ζήσης (Παναιτωλικός), Αριστείδης Ντούσιας (Πανιώνιος), Ευθύμιος Παπασούλης (ΠΑΟΚ) και Κυριάκος Κυριάκος (ΠΑΟΚ).