Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με κλήρωση ο «κυπελλούχος» Κερκύρας στο ποδόσφαιρο

επο
05 Μαΐου 2020 / 19:48
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Με βάση την απόφαση της ΕΠΟ, αν δεν υπάρχει κυπελλούχος σε μια Ένωση, πρέπει να γίνει κλήρωση για την ομάδα που θα την εκπροσωπήσει.

ΑΘΗΝΑ. Από την περασμένη σεζόν στο κύπελλο Ελλάδος συμμετέχουν και οι κυπελλούχοι των κατά τόπους Ενώσεων και μπορεί προχωρώντας να φτάσουν να αντιμετωπίσουν μια επαγγελματική ομάδα όπως πέρσι ο Θιναλιακός που έπαιξε στον 3ο γύρο (είχε προκριθεί στους δυο πρώτους) με την Καβάλα. Όμως με βάση την απόφαση της ΕΠΟ, αν δεν υπάρχει κυπελλούχος σε μια Ένωση, πρέπει να γίνει κλήρωση για την ομάδα που θα την εκπροσωπήσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ουσιαστικά η κυπελλούχος ομάδα, αλλά η εκπρόσωπος στο θεσμό από την ΕΠΣΚ. 
Με βάση αυτό  ο Θιναλιακός, ο Αστέρας Πετριτή, ο ΟΦΑΜ και ο Αχιλλέας Νυμφών θα μπουν στην κληρωτίδα και μια από αυτές τις ομάδες θα εκπροσωπήσει το νησί μας στο θεσμό του κυπέλλου της επόμενης σεζόν. Να θυμίσουμε ότι οι τέσσερις αυτές ομάδες είχαν παίξει το 1ο ματς των ημιτελικών Αστέρας Π. - Θιναλιακός 0-0 και ΟΦΑΜ - Αχιλλέας Νυμφών 1-1 και θα ακολουθούσε 2ο ματς σε Αχαράβη και Νυμφές, με τους νικητές να έφταναν στον τελικό. Η κλήρωση ανάμεσά τους, είναι μια αναγκαία κίνηση, που αφήνει πίκρα στις ομάδες αφού ήθελαν να πάρουν το τρόπαιο στο γήπεδο. 
 
Η διευκρινιστική ανακοίνωση της ΕΠΟ
 
«Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης της Εκτ. Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για οριστική διακοπή της διεξαγωγής όλων των εθνικών και τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, καθώς και των διοργανώσεων κυπέλλου, την αρμοδιότητα και ευθύνη διεκπεραίωσης των οποίων έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, η επιτροπή διοργανώσεων της ΕΠΟ διευκρινίζει τα ακόλουθα.
Στις περιπτώσεις που ο κυπελλούχος δεν έχει ήδη αναδειχθεί βάσει αγωνιστικού αποτελέσματος, τότε η ανάδειξή του θα γίνει με τη διαδικασία της κλήρωσης, στην οποία θα λάβουν μέρος τα σωματεία που έχουν ήδη προκριθεί στην τελική ή στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Την ευθύνη διενέργειας της σχετικής διαδικασίας έχουν οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια