Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χάντμπολ, Έμειναν οι άνδρες στην Α1, πιθανή άνοδος και των γυναικών

χαντμπολ
05 Μαΐου 2020 / 19:39
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Ο αντίκτυπος του κορονοϊού στο χάντμπολ ίσως δώσει κάτι που μόνο όνειρο ήταν για τον Φαίακα. Και αυτό γιατί μετά τη οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων η Ομοσπονδία πήρε αποφάσεις για όλες τις κατηγορίες, με κάποια ερωτηματικά σε 2-3 περιπτώσεις, που αναλύουμε πιο κάτω.

Η ομάδα ανδρών του Φαίακα που για πρώτη φορά στην ιστορία της έπαιξε στην Α1 είχε ουσιαστικά σωθεί και έμενε στην κατηγορία, αλλά και τυπικά με την επικύρωση των βαθμολογιών παρέμεινε.
Από την άλλη το ερωτηματικό είναι για τα κορίτσια που στον Βόρειο όμιλο (2ος) της Α2 βρισκόταν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και υπό προϋποθέσεις μπορεί να βρεθεί και αυτή στην Α1, έστω και αν δεν ήταν αυτός ο στόχος. Κάτι που αν συμβεί θα ανεβάσει το πρεστίζ του Κερκυραϊκού χάντμπολ πολύ ψηλά. 
Αναλυτικά οι αποφάσεις της Ο.Χ.Ε.
Α1 ανδρών
Δεν πέφτει καμία ομάδα, ανεβαίνουν 2 ομάδες από την Α2 και στη νέα σεζόν το πρωτάθλημα πραγματοποιείται με 14, αλλά, με την προοπτική να υποβιβασθούν 4, ώστε από την μεθεπόμενη σεζόν να είναι και πάλι 12 οι ομάδες.
Α2 Ανδρών
Ανεβαίνουν οι πρώτοι από Νότο και Βορρά (Σαλαμίνα και Ζαφειράκης ) και δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα ενώ στην Β΄ Εθνική θα μεταφερθούν μόνο οι ομάδες που αποχώρησαν στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ( Νηρέας - Άρτα ).
Β΄ Εθνική Ανδρών
Ανεβαίνουν οι 2 πρώτες ομάδες από τους Ομίλους 1ο-2ο-4ο-5ο (δηλαδή: Πολυνίκης, Λεωνίδας, Δόξα Βύρωνα, Παπασιδέρης, Γιάννινα, Κοζάνη, Προσοτσάνη, Ασπίδα Ξάνθης ) και ως 9η η ομάδα της Μυτιλήνης που προβλεπόταν να παίξει μπαράζ με τους 2ους του 2ου και του 4ου Ομίλου.
Προφανώς, αυξάνονται οι ομάδες στην Α2 Ανδρών, για μία σεζόν και αντιστοίχως, επίσης για μια περίοδο, μειώνονται ενδεχομένως οι Όμιλοι στην Β΄ Εθνική
Α1 Γυναικών
Δεν πέφτει ομάδα και ανεβαίνουν οι 2 πρώτοι από την Α2. Αυξάνονται συνεπώς οι ομάδες στην Α1 και ίσως 1 ή 2 ακόμα.
Α2 Γυναικών
Παίρνουν την άνοδο οι πρώτες ομάδες από Νότο και Βορρά (Δόξα Βύρωνα και Εθνικός Κοζάνης) και είναι υπό συζήτηση η πιθανότητα να ανέβουν απευθείας και οι δύο δεύτερες ομάδες (Καματερό - Φαίακας Κέρκυρας) αλλά και η σκέψη να δώσουν μπαράζ. Η σκέψη είναι στην Α1 της επόμενης σεζόν, αν θα είναι 12 ή 13 οι ομάδες.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια