Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία στην Κέρκυρα για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Νομοσχέδιο Χατζηδάκη
04 Μαΐου 2020 / 12:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι οικολογικές οργανώσεις Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας, Συνεταιρισμός Παραγωγών-Καταναλωτών Βιολογικών Προϊόντων-Οικοζωή και Fossil Free Corfu-Πρωτοβουλία ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Με τη σύσταση για την αναγκαία τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, οι οργανώσεις καλούν τους φορείς και πολίτες της Κέρκυρας να ενώσουν τις φωνές τους για να ακουστεί και από το νησί μας: «Απόσυρέ το!»

«Ζητάμε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, που έρχεται προς ψήφιση μέσα σε συνθήκες καραντίνας χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και σε ολιγάριθμη λόγω συνθηκών συνεδρίαση της Βουλής.



Ένα νομοσχέδιο, που θα παρακάμπτει τις τοπικές κοινωνίες και  τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές μελέτες στο όνομα της “fast track ανάπτυξης”, καταλύοντας το ήδη ανεπαρκές πλαίσιο προστασίας που υπήρχε.

Τη Δευτέρα, 4 Απρίλη 2020 στις 6 το απόγευμα, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις και τα λοιπά μέτρα προστασίας, θα εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην περιοχή της Σπιανάδας - Λιστόν, με κεντρικό σημείο συγκέντρωσης  το Πεντοφάναρο».