Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πεταμένα γάντια & μάσκες: Το μήνυμα του Υπ. Εσωτερικών

Υπουργείο Εσωτερικών
03 Μαΐου 2020 / 11:59

Με την καθημερινή χρήση γαντιών και μασκών μιας χρήσεως, παρατηρούνται όλο και πιο συχνά φαινόμενα ανεξέλεγκτης απόρριψής τους, ακόμα και στους δρόμους.

Οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα χρησιμοποιημένα γάντια και τις μάσκες μιας χρήσεως, για να μη γίνουν εστία διάδοσης του κορωνοϊού, έχει δώσει ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), απευθύνοντας παράλληλα  έκκληση προς τους πολίτες να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες του.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, να γνωρίζουμε ποια υλικά ανακυκλώνονται και ποια όχι, ώστε να διαχειριζόμαστε σωστά τα απορρίμματά μας και να τα τοποθετούμε στον κατάλληλο κάδο, αποφεύγοντας τη διασπορά του κορωνοϊού.

Οι οδηγίες του ΕΟΑΝ

- Ό,τι χρησιμοποιούμε για την προστασία από τη διάδοση του κορωνοιού covid19, γάντια και μάσκες μιας χρήσεως, τα πετάμε ΜΟΝΟ στον κάδο και στα καλαθάκια σύμμεικτων απορριμμάτων!
ΟΧΙ στον μπλε κάδο!
ΟΧΙ στους δρόμους και στα πεζοδρόμια!
ΟΧΙ στους μικρούς κάδους ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικών, κ.λπ.
- Τα γάντια και οι μάσκες μιας χρήσεως ΔΕΝ ανακυκλώνονται!
- Προσέχουμε την υγεία μας!
- Μένουμε σπίτι!


Ο Υπουργός Εσωτερικών δημοσίευσε φωτογραφία που τράβηξε ο ίδιος στο Ζάππειο και τονίζει "ας φροντίσουμε όμως το περιβάλλον, μην πετάμε ότι δεν χρειαζόμαστε στο δρόμο. Ας συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι μέσα από αυτήν την περιπέτεια".