Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το μήνυμα του Γιώργου Μαχειμάρη για την Εργατική Πρωτομαγιά

Μαχειμάρης Γιώργος
01 Μαΐου 2020 / 11:42

«Πρωτομαγιά 2020 Οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής τον καιρό της πανδημίας,... γίνονται ήρωες», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας με αφορμή τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ).  Το μήνυμα του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργου Μαχειμάρη για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Αναλυτικά:

«Πρωτομαγιά 2020 Οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής τον καιρό της πανδημίας,... γίνονται ήρωες»

Χαιρετίζουμε και τιμούμε την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς, το κορυφαίο αγωνιστικό προσκλητήριο των εργαζομένων.

Ημέρα μνήμης και τιμής!

Ημέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους ηρωικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις.

Ημέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ημέρα ανασύνταξης δυνάμεων.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει, τους εργαζόμενους στη χώρα μας και σ’ όλο τον κόσμο εν μέσω μιας «υγειονομικής κρίσης» με πολλαπλές επιπτώσεις στη ζωή τη δική τους, όλων μας.

Η παρούσα και η επόμενη περίοδος διαγράφεται δύσκολη για όλους . Για να τη διαχειριστούμε και να την αντιμετωπίσουμε απαιτείται από όλους μας να αγωνιστούμε για να  διεκδικήσουμε προοπτικές και ένα σταθερό μέλλον για τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους μας.

Χρειάζεται επίμονη δράση σ΄όλα τα επίπεδα, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο. Με προληπτικά μέτρα και υπηρεσίες για την υγεία, τη ζωή , την καθημερινή επιβίωση.

Η μέρα αυτή, φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη φορά  προάγει το μήνυμα ενότητας, συναδέλφωσης και αλληλεγγύης ώστε να είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε στο αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας των καιρών και να βρεθούμε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του.

Οφείλουμε να στηρίζουμε το δικαίωμα στην εργασία, δεδομένο που αποτελεί την δημιουργική παρουσία του κάθε ανθρώπου μέσα στην κοινωνία.

Κλείνοντας θέλω να μιλήσω για ήρωες και ηρωίδες. Γιατί κάθε εποχή έχει . Σήμερα είναι οι άνθρωποι, οι κατηγορίες των πολιτών που επέλεξαν να είναι έξω από το σπίτι τους και να  υπερβαίνουν τους εαυτούς τους, σε αυτόν τον αγώνα με τον αόρατο εχθρό.

Τους οφείλουμε πρωτίστως αγάπη, ευγνωμοσύνη, θαυμασμό και σεβασμό! Να τους προσέχουμε. Να μην τους ξεχάσουμε, μόλις ξεφύγουμε από «το Φόβο και το Δείμο (τρόμος)».

Αναφέρομαι στο Ιατρικό, Νοσηλευτικό προσωπικό, Παραϊατρικό ,Διοικητικό και Βοηθητικό προσωπικό, φαρμακοποιούς, τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ, ερευνητές της επιστημονικής κοινότητας, Ένοπλες δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, εργαζόμενους στα Μέσα Μεταφοράς, στους τομείς λιανικής πώλησης- (Σούπερ Μάρκετ - Αρτοποιεία κλπ), διανομής τροφίμων, μεταφορών, απολυμάνσεων, αποκομιδής απορριμμάτων, στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΚΗΦΗ, στην Πολιτική προστασία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μέσα Μαζικής επικοινωνίας, που εργάζονται -ο καθένας στον τομέα του για την Υγεία, την ασφάλεια, τη διατήρηση της δημόσιας ζωής και των δημοσίων υπηρεσιών και τη διασφάλιση της πρόσβασης σε βασικά αγαθά.

Είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, να είμαστε ενωμένοι. Με ενότητα και αυτοπεποίθηση θα  καταφέρουμε  να ατενίσουμε με αισιοδοξία και πάλι το μέλλον. Ο συμβολισμός της σημερινής ημέρας, ας είναι η απαρχή για να έλθει ξανά η «άνοιξη» στη χώρα μας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. 

Η φετινή Πρωτομαγιά μπορεί να είναι διαφορετική λόγω πανδημίας, αλλά παραμένει Πρωτομαγιά.

Παράξενη…αλλά Πρωτομαγιά.. όπως λέει κι ο ποιητής.

«Παράξενη πρωτομαγιά ο ήλιος καίει το πέλαγο στη δύση μα της καρδιάς την πυρκαγιά πού θα βρεθεί ποτάμι να την σβήσει»

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ στους ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ».