Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος τα τοπικά πρωταθλήματα και η Γ΄ Εθνική. Άνοδος για ΟΦΑΜ, στον αέρα η παραμονή της ΑΕΛ

ΕΠΟ
30 Απριλίου 2020 / 13:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν θα υπάρξει συνέχεια στα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων όπως αποφάσισε η ΕΠΟ μετά από την τηλεδιάσκεψη που είχε την Τετάρτη 29/4.

Aυτό σημαίνει ότι πρωτάθλημα και κύπελλο στην ΕΠΣ Κέρκυρας δεν θα συνεχιστούν και οι αποφάσεις  για πρωταθλητές, ανόδους, υποβιβασμούς κλπ θα αποφασιστούν εν μέρει από το Δ.Σ. της ΕΠΣΚ. 
Λέμε εν μέρει αφού η απόφαση της ΕΠΟ αφήνει περιθώρια στις Ενώσεις για κάποιους ελιγμούς. 
 
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ
 
 «Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ’ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων.
Οι πρωτοπόροι των Α’ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ’ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA.
Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεών τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ’ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων».
Αυτό σημαίνει ότι ο ΟΦΑΜ είναι πρωταθλητής Κέρκυρας για το 2020 και ανεβαίνει στην Γ΄ Εθνική, με τον Αστέρα Πετριτή να είναι ο χαμένος και ίσως «αδικημένος» αφού στις 4 αγωνιστικές που απέμεναν μαθηματικά μπορούσε να διεκδικήσει και να πάρει τον τίτλο. Από κει και πέρα με τροποποιήσεις στις προκηρύξεις και η ΕΠΣ Κέρκυρας θα μπορεί να καθορίσει όλα όσα έχουν σχέση με ανόδους, υποβιβασμούς κλπ.  Αυτό λογικά θα γίνει τις επόμενες μέρες και θα περιμένουμε τις αποφάσεις του Δ.Σ. 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΟΦΑΜ ανεβαίνει στη Γ΄ Εθνική, που δεν ξέρουμε αν θα συναντήσει εκτός του Θιναλιακού και την ΑΕ Λευκίμμης, αφού θα περιμένουμε νεότερες αποφάσεις της ΕΠΟ για επικύρωση των βαθμολογιών και για το αν ισχύσει η προκήρυξη του πρωταθλήματος, που σημαίνει ότι η ΑΕΛ υποβιβάζεται, αφού ως τώρα είναι έστω ένα βαθμό κάτω από τη ζώνη  ή (και λόγω εκλογών) θα έχουμε διαφοροποιήσεις.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια