Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια» χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας

Κορωνάκη Βέρα
29 Απριλίου 2020 / 10:26

«Είναι αναγκαίο να σπάσουμε το τείχος σιωπής και την απατηλή εικόνα επιτυχίας, ομοψυχίας και συναίνεσης που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση με τη βοήθεια των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης», τονίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης της Βέρας Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια», με την οποία χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών τονίζοντας παράλληλα πως η πανδημία του κορωνοϊού αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για νέες επιθέσεις από τις κυβερνήσεις, την Ε.Ε. και το κεφάλαιο απέναντι στην εργατική τάξη, η οποία με τη σειρά της πρέπει ν' αντισταθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων με επικεφαλής τη Βέρα Κορωνάκη έχει ως εξής:

«Χαιρετίζουμε τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν σήμερα σε όλη την Ελλάδα από τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς, ξενοδοχοϋπαλλήλους και ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Στις παρούσες συνθήκες, είναι απαραίτητη και ελπιδοφόρα κάθε διεκδικητική ενέργεια και δράση, ακόμα και συμβολική. Είναι αναγκαίο να σπάσουμε το τείχος σιωπής και την απατηλή εικόνα επιτυχίας, ομοψυχίας και συναίνεσης που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση με τη βοήθεια των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης.

Η πανδημία του κορονοϊού είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εξαπόλυση νέου γύρου επιθέσεων ενάντια στον κόσμο της εργασίας από το κεφάλαιο, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις.

Είναι καθήκον και δικαίωμά  μας όχι μόνο να αποκρούσουμε τις επιθέσεις, αλλά και να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών για υγεία, παιδεία, εργασία, προστασία του περιβάλλοντος και των κοινωνικών αγαθών».