Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις 11 Μαΐου κάνει restart η Γ΄ Λυκείου - Στις 18/5 οι υπόλοιπες τάξεις Λυκείων & Γυμνασίων

Μητσοτάκης Κυριάκος
28 Απριλίου 2020 / 18:58

Ενδέχεται, αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο, ν΄ ανοίξουν τα Δημοτικά σχολεία την 1η Ιουνίου - Αύριο (29/4) η συνέντευξη Τύπου της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως

ΑΘΗΝΑ.  Ειδική αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα και στο τι θα γίνει με τα σχολεία με την χαλάρωση των μέτρων για τη εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο Πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι από τις 11 Μαΐου ξεκινάει η Γ’ Λυκείου, ενώ μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο.

Άγνωστο ακόμα αν θα ανοίξουν τα Δημοτικά από την 1η Ιουνίου.

«Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στην Εκπαίδευση, τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου. Μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο. Τα σχολεία, όμως, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη.

Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά»
, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (29/04) θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου της Υπουργού Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για το θέμα.