Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολιτική Προστασία: «Καθαρίστε τα οικόπεδά σας πριν την Πρωτομαγιά»

Πολιτική Προστασία
28 Απριλίου 2020 / 16:20

Προτροπή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων για καθαρισμούς ιδιωτικών οικοπέδων ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, η οποία ξεκινά την 1η Μαΐου

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, με την οποία επισημαίνεται ότι την 1η Μαΐου ξεκινά η αντιπυρική περίοδος και για τον λόγο αυτό πρέπει οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να μεριμνήσουν στον άμεσο καθαρισμό τους και στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ενημερώνει ότι σε λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα την 1η Μαΐου, ξεκινά η αντιπυρική περίοδος με τους σχετικούς περιορισμούς που απορρέουν από αυτήν.

Στο πλαίσιο αυτό και για την καλύτερη δυνατή πρόληψη και ετοιμότητα, παρακαλεί τους πολίτες και υπενθυμίζει ότι θα πρέπει να προγραμματίσουν και πραγματοποιήσουν το συντομότερο δυνατόν έργα και εργασίες προληπτικών καθαρισμών σε εγκαταστάσεις, υποδομές, περιβάλλοντες χώρους και οικόπεδα ιδιοκτησίας τους.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα παρέμβασης σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες ως εκ τούτου θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να μεριμνήσουν προκειμένου να καθαρίσουν και να απομακρύνουν τα υπολείμματα των καθαρισμών που θα πραγματοποιήσουν.

Οι εν λόγω καθαρισμοί αποτελούν ευθύνη των ιδιοκτητών περιβάλλοντων χώρων κατοικιών και οικοπεδικών εκτάσεων και εντάσσονται στα πλαίσια του ετήσιου σχεδίου δράσεως για την αντιμετώπιση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών. Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να δείξουν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων τα οποία βρίσκονται εντός ή κοντά σε δασικές εκτάσεις.

Από την πλευρά του ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας προχωρά σε καθαρισμούς δημοτικών εγκαταστάσεων, συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου καθώς και καθαρισμό περιοχών ιδιαίτερης προστασίας αρμοδιότητάς του σε συνεργασία και συνεννόηση με τις καθ’ύλην αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική κ.α.).

Τέλος, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων επισημαίνει ότι απαιτείται ευαισθητοποίηση στον συγκεκριμένο τομέα καθώς η ευθύνη της προστασίας του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε είναι καθήκον όλων μας».