Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεταλληνός προς Μπούκα: «Συζητήστε την πρότασή σας με τον ΕΟΔΥ»

Μεταλληνός Δημήτρης
28 Απριλίου 2020 / 16:05

«... ήδη θα γνωρίζετε ως ιατρός και αυτοδιοικητικός τις απαγορεύσεις, οι οποίες εκ των νομοθετικών ρυθμίσεων υπάρχουν και ισχύουν μέχρι σήμερα...», τονίζει μεταξύ άλλων στην απάντησή του προς τον δημοτικό σύμβουλο της «Κερκυραϊκής Αναγέννησης» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Απάντηση στην πρόσφατη πρόταση του Χρυσόστομου Μπούκα περί διεξαγωγής συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Θέατρο, έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Δημήτρης Μεταλληνός.

Ο Δημήτρης Μεταλληνός μάλιστα, σημείωσε στην απάντησή του προς τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Κερκυραϊκή Αναγέννηση» πως η εν λόγω πρότασή του θα έπρεπε να έχει κατατεθεί πριν ή κατά τη διάρκεια της χθεσινής (27/4) συνεδρίασης του σώματος με τηλεδιάσκεψη και όχι μετά το τέλος της.

Αναλυτικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει στην απάντησή του:

«Αγαπητέ κύριε Μπούκα,

Επιθυμώ ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην παράταξη του κ. Σαρλή και σε εσάς προσωπικά, για τον συνεχή γόνιμο προβληματισμό και την αντίστοιχη κατάθεση προτάσεων εκ μέρους σας, σε ό,τι αφορά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θα ήθελα, όμως, να σας επισημάνω ότι η ενδιαφέρουσα πρότασή σας θα μπορούσε να είχε κατατεθεί πριν ή και κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και όχι μετά τη λήξη της, προκειμένου να συζητηθεί αρμοδίως στο Σώμα.

Από χθες, μάλιστα, είχε κυκλοφορηθεί και στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, χωρίς όμως να ενημερωθεί το κατεξοχήν αρμόδιο Συλλογικό Όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.). Την συγκεκριμένη ενέργειά σας θα την εκλάβω καλόπιστα, όχι ως άγνοια ή ασέβεια προς τις προβλεπόμενες διαδικασίες, αλλά ως ακούσια αστοχία εκ μέρους σας.

Εκτιμώ ότι αναγνωρίζετε την αποτελεσματικότητα και ικανότητα της δημοτικής Αρχής, η οποία κάτω από αντίξοες ως προς τη λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών συνθήκες έχει υιοθετήσει και εμπράκτως εφαρμόσει προτάσεις, όπως αυτή των συνεδριάσεων του Δ. Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης. Υποθέτω, ότι ο συγκεκριμένος τρόπος συνεδριάσεων σας βρίσκει σύμφωνο, καθότι ήδη θα γνωρίζετε ως ιατρός και αυτοδιοικητικός τις απαγορεύσεις, οι οποίες εκ των νομοθετικών ρυθμίσεων υπάρχουν και ισχύουν μέχρι σήμερα. Εξάλλου, αυτόν και μόνον αυτόν τον τρόπο υπογράψατε και ο ίδιος ότι δέχεστε για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση. Η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης απέδειξε στην πράξη, ότι όλοι οι συμμετέχοντας είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις θέσεις τους δημοκρατικά και πολιτισμένα, οι απόψεις τους καταγράφηκαν πλήρως και με σαφήνεια και συνάμα οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα παρακολούθησης του συνόλου της συνεδρίασης αυτής σε πραγματικό χρόνο.

Σε ό,τι αφορά την ενδιαφέρουσα πρότασή σας για διεξαγωγή των συνεδριάσεων όχι με τηλεδιάσκεψη, αλλά στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, αυτό είναι αδύνατον να συμβεί υπό το καθεστώς των απαγορεύσεων που προκύπτουν από τις νομοθετικές ρυθμίσεις, στην παρούσα φάση. Ως έγκριτος ιατρός γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας τις οδηγίες των συναδέλφων σας στον Ε.Ο.Δ.Υ., αλλά και την κείμενη νομοθεσία.

Θα σας πρότεινα με τη σειρά μου, να συζητήσετε την πρόταση αυτή με τους συναδέλφους σας στον ΕΟΔΥ και να μας ενημερώσετε στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.. Διότι, δυστυχώς δεν «εξαρτάται από τη θέληση και την ικανότητά μου να πραγματοποιηθεί άμεσα», όπως μου επισημαίνετε, η πρότασή σας.

Σε κάθε περίπτωση και εφόσον οι συνθήκες και η νομοθεσία το επιτρέψουν, η πρότασή σας θα μπορούσε να είναι εφαρμόσιμη. Έως εκείνη τη χρονική στιγμή, θα συνεχισθούν οι τηλεδιασκέψεις.

Με την επιστολή μου αυτή, απαντώ αρμοδίως σε μια δημοσιοποιημένη σας πρόταση, που δεν κατατέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ.Θα σας παρακαλούσα, με τον εγνωσμένο σεβασμό που τρέφω προς το πρόσωπό σας, να υπάρχει συνεννόηση και συνεργασία, ούτως ώστε να μπορέσουμε να συμβάλλουμε όλοι στην ποιοτική αναβάθμιση του Δ.Σ., αλλά και ευρύτερα της τοπικής μας κοινωνίας.

Με εκτίμηση

Δημήτριος Γ. Μεταλληνός

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων»