Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δια ζώσης συνεδριάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας προτείνει ο Χ. Μπούκας

Χρυσόστομος Μπούκας
27 Απριλίου 2020 / 18:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όλες τις προϋποθέσεις για τήρηση των κανόνων υγιεινής, διαθέτει το Δημοτικό Θέατρο, λέει ο δημοτικός σύμβουλος, γιατρός, Χρυσόστομος Μπούκας:

«Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων και Διαποντίων,  

καλέσατε (27/4/2020) συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, επειδή, ορθώς, δεν ήταν δυνατόν να συνεδριάσουμε στην αίθουσα της Παλαιόπολης, εξαιτίας  των περιοριστικών μέτρων, λόγω κορωνοϊού.

Σας προτείνω, αντί της συνεδρίασης με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνονται ζωντανές στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Είναι χωροταξικά σε κεντρικό σημείο και προσβάσιμο σε όλους.

Είναι χωρητικότητας 800 περίπου θεατών και ως εκ τούτου είναι δυνατόν να μετέχουν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που αριθμούν τους 45.

Είναι απολύτως εφικτό, να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις των 2 τουλάχιστον μέτρων που επιβάλλει ο υγειονομικός κανόνας.

Μπορεί ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος που παίρνει το λόγο, να ομιλεί από μικροφώνου από το podium που θα στηθεί στη σκηνή του θεάτρου.

Έτσι θα ακούγεται καθαρά και θα υπάρχει η εγκατάσταση της καταγραφής του λόγου του.

Το Προεδρείο, μπορεί άνετα και με όλους τους υγειονομικούς κανόνες, να προεδρεύει από τη σκηνή του θεάτρου,

Έτσι μπορεί τα Δημοτικά μας Συμβούλια να διεξάγονται ζωντανά, χωρίς να παραλείπουμε όλους εκείνους τους κανόνες που επιβάλλονται για την προφύλαξη πιθανής μετάδοσης του κορωνοϊού.

Εκτός της παραπάνω εφικτής λύσης, τα θεωρεία του θεάτρου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από τους δημοσιογράφους που θέλουν να καταγράψουν τις διάφορες απόψεις, αλλά και τις αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Είναι βέβαιον ότι δεν είναι ο πλέον χρήσιμος τρόπος για την κοινωνία μας ένας χαρτοπόλεμος δελτίων τύπου κάθε δημοτικής παράταξης την επομένη των συνεδριάσεων.

Δεν οδηγεί πουθενά. Δεν ωφελεί τον πολίτη.

Επίσης, εφόσον το επιθυμούν, στα θεωρεία να υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις για τα ράδιο-τηλεοπτικά μέσα για την καταγραφή ζωντανής της συζήτησης του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Εξυπακούεται ότι σε ορισμένες θέσεις θα υπάρχουν όλα τα μέσα (απολυμαντικά χεριών, χαρτί καθαρισμού κλπ) ώστε να υπάρχει πλήρης τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Η κοινωνία μας έχει μεγάλη ανάγκη, μετά τον υποχρεωτικό εγκλεισμό της στο σπίτι, να ακούει και να πληροφορείται για θέματα υγειονομικά, οικονομικά, εργασιακά για την προσεχή πολύ κρίσιμη περίοδο, ιδιαίτερα για τον τόπο μας που η οικονομία μας εξαρτάται εν πολλοίς από τον τουρισμό.

Η εποχές που θα ακολουθήσουν είναι πολύ δύσκολες και οι πολίτες χρειάζονται ενημέρωση και καθοδήγηση.

Θεωρώ ότι η πρόταση πολύ εύκολα μπορεί να πραγματοποιηθεί με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία μας και θετικό πολιτικό αποτύπωμα.

Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα μεγάλο εμπόδιο που να μη μπορεί να ξεπεραστεί για την αποδοχή της πρότασης.

Εξαρτάται από τη θέληση και την ικανότητά σας να πραγματοποιηθεί άμεσα».