Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου έφτιαξαν ασπίδες προσώπου σε τρισδιάστατο εκτυπωτή!

1ο Γυμνάσιο
25 Απριλίου 2020 / 22:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το 1ο Γυμνάσιο σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη, συναισθανόμενοι τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και θέλοντας να συνεισφέρουμε στον αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία μας, εκτυπώσαμε, μέσω των 3d εκτυπωτών που διαθέτουμε, τις πρώτες 60 προστατευτικές υγειονομικές ασπίδες, εγκεκριμένες από το Υπουργείο Υγείας.

Το υλικό αυτό, θα διατεθεί στο Υπουργείο Υγείας για να το κατανείμουν στα νοσοκομεία της χώρας μας για τους υγειονομικούς. Συνεργαστήκαμε με μία μεγάλη ομάδα από όλη την Ελλάδα με το όνομα «HellasCovid19 3dPrintingSupplies” οι οποίοι θα παραλάβουν το εκτυπωμένο υλικό, θα τοποθετήσουν ειδικές ζελατίνες και λάστιχα στερέωσης στο κεφάλι και θα τα παραδώσουν στο Υπουργείο. 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Ίδρυμα Μποδοσάκης (1ο Γυμνάσιο) και το Μορφωτικό Ίδρυμα Αμερικανικής Πρεσβείας (Δημόσια Βιβλιοθήκη) για τη δωρεά των 3d Εκτυπωτών. Επιπλέον, ακόμα ένα ευχαριστώ θα θέλαμε να απευθύνουμε στη Δ/ντριατης Δημόσιας Βιβλιοθήκης κ. Άννα Κατσάνηκαι την υπάλληλο κ. Κατερίνα Μεσημέρηγια τη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα καθώς και στον εκπαιδευτικό κ. Χρήστου Χάρη για την βοήθειά του στην εκτύπωση και προετοιμασία για αποστολή των αποστειρωμένων εκτυπωμένων ασπίδων.
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία εκτύπωσης, εξοπλισμό κ.α. των εκτυπώσεων, στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, στη διεύθυνση:
Τime-lapse εκτύπωσης μίας ασπίδας το οποίο μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση:
Από τη Δ/νση του Σχολείου, Παρασκευή Κουρή και Γιώργος Κεφαλλωνίτης