Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για πρώτη φορά στα Γιάννενα, αφαίρεση καρκίνου του λάρυγγα με Laser

ΠΓΝΙ
23 Απριλίου 2020 / 20:20

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Παρά την κρίση του Covid-19, που έχει περιορίσει αρκετά τις κλινικές δραστηριότητες του Νοσοκομείου,

σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την ΩΡΛ Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στα Γιάννενα, επιτυχημένη αφαίρεση καρκίνου του λάρυγγα με χρήση Laser και χωρίς εξωτερική τομή. Αξιοποιούνται έτσι με τον καλύτερο τρόπο οι δυνατότητες που παρέχει το καινούργιο χειρουργικό μικροσκόπιο και ο ενδοσκοπικός πύργος υψηλής ευκρίνειας, που παραλήφθηκε στις αρχές του έτους από το Νοσοκομείο.
Η χειρουργική Laser προσφέρει πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα στη θεραπεία του καρκίνου του λάρυγγα, καθώς επιτρέπει την πλήρη αφαίρεση του όγκου με ελάχιστες επιπλοκές, χωρίς εξωτερικές τομές και χωρίς τραχειοτομή, ενώ και η φωνή των ασθενών προστατεύεται με τον καλύτερο τρόπο.
Ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Ψυχογιός, που πραγματοποίησε την επέμβαση με τη βοήθεια του Καθηγητή και Διευθυντή της ΩΡΛ Κλινικής κ. Ιωάννη Καστανιουδάκη, ανέλαβε υπηρεσία στο ΠΓΝΙ πριν από περίπου ένα χρόνο. Η εμπειρία του, επιτρέπει την ανάπτυξη νέων ιατρικών πεδίων στο ΠΓΝΙ, από τα οποία θα επωφεληθούν τα μέγιστα οι ασθενείς.