Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος: Τα έργα του Αχιλλείου και του κτηρίου Γιαλλινά δρομολογήθηκαν επί θητείας μας

Αχίλλειο
22 Απριλίου 2020 / 12:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ένταξη των έργων αποκατάστασης των δύο μνημείων έγινε από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, διευκρινίζει σε σημείωμά του ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Σε συνέχεια ανακοινώσεων από τη σημερινή περιφερειακή αρχή Κράτσα και τη δημοτική αρχή Υδραίου για την αποκατάσταση των δύο κτηρίων, ο πρώην Περιφερειάρχης, τονίζει: «Αχίλλειο, κτίριο Γιαλλινά
δυο εξαιρετικές πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας που πήραν τον δρόμο της αποκατάστασης και ανάδειξης τους.

Η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ είναι περήφανη γιατί συνεργαζόμενη με τους ενδιαφερόμενους φορείς των έργων αυτών σχεδίασε τον οδικό χάρτη της υλοποίησης και εξασφάλισε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση τους.

ΑΧΙΛΛΕΙΟ: Με την απόφαση της 5ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ/ΕΣΠΑ 2014-2020 Ιονίων Νήσων ,στις 10/07/2019, άνοιξε ο δρόμος με την εξασφάλιση της συνολικής χρηματοδότησης.
Λίγες ημέρες αργότερα εκδόθηκε από τον Περιφερειάρχη της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ η πρόσκληση ΙΟΝ 80 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για το έργο του Αχιλλείου με προϋπολογισμό 12,2 εκατ. ευρώ.
Η ΕΤΑΔ και το ΥΠΠΟΑ κατέθεσαν τις προτάσεις τους και εν τέλει το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα με απόφαση της περιφερειάρχη και τελικό προϋπολογισμό 12,9 εκατ. ευρώ.

ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑΛΛΙΝΑ: Τον Μάρτιο του 2018 ο Περιφερειάρχης ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ ενέταξε στο ΠΕΠ/ΕΣΠΑ 2014-2020 την πρόταση του δήμου Κερκυρας και του ιδρύματος "πινακοθήκη Αγγέλου Γιαλλινά" για επισκευή , αναβάθμιση του κτιρίου και δημιουργία της Πινακοθήκης με προϋπολογισμό 5.036.260,42 ευρώ.
Τον Ιούνιο του 2019 ο Περιφερειάρχης ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ υπέγραψε την Πολιτισμική Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου από κοινού με το υπουργείο Πολιτισμού, τον δήμο Κέρκυρας και το 'ιδρυμα "Πινακοθήκη Αγγέλου Γιαλλινά"
Πρίν μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι η τεχνική υπηρεσία του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων προχωρεί στην δημοπράτηση του 'εργου.

Σέ άλλη ευκαιρία θα γράψουμε για τον μακρύ κατάλογο των έργων πολιτιστικού χαρακτήρα που στηρίχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ σε εκπλήρωση αφ ενός του δικού της προγράμματος και αφ ετέρου των πολύτιμων συνεργασιών που ανέπτυξε με τους αρμόδιους φορείς μέσα κι έξω από τα νησιά μας».