Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα εκατ. ευρώ για επισκευές δρόμων σε Βόρεια και Νότια Κέρκυρα

Οδικό δίκτυο
21 Απριλίου 2020 / 15:23

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αποδέσμευση ενός εκατομμυρίου ευρώ απ΄το το Υπ. Υποδομών, για έκτακτες επισκευές στους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, προαναγγέλει ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου, υπογράφηκαν από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, και αναρτήθηκαν στην Διαύγεια οι Υπουργικές Αποφάσεις, οι οποίες αποδεσμεύουν 1 εκατ. Ευρώ για τις έκτακτες επισκευές του οδικού δικτύου των Δήμων Νότιας και Βόρειας Κέρκυρας, από τις σοβαρές ζημίες που υπέστη στις θεομηνίες του περασμένου χειμώνα.
 
«Όπως είχαμε υποσχεθεί, το Υπουργείο Υποδομών αποδέσμευσε πιστώσεις 500.000 € για τον Δήμο της Νότιας Κέρκυρας (τα οποία με απόφαση του Δήμου, τα 400.000 € πάνε για επισκευή οδικού δικτύου στον Άγιο Ματθαίο και τα 100.000 € για έργα οδικού δικτύου στο Πεντάτι).
Αντίστοιχα άλλες 500.000 € αποδεσμεύθηκαν για τον Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας, σε δυο έργολαβίες των 380.000 € για επισκευές οδικού δικτύου Β. Κέρκυρας και των 120.000 € για επισκευή οδικού δικτύου ΔΕ Κασσωπαίων, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δήμου.

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή γιατί άκουσε πρόθυμα το αίτημά μας και με αυτή την πράξη βοηθά ουσιαστικά τους νέους Δήμους που επλήγησαν από τις θεομηνίες του χειμώνα.

Η έκτακτη αποδέσμευση του ενός εκατομμυρίου Ευρώ θα βοηθήσει ουσιαστικά τους νέους Δήμους, οι οποίοι θα μπορέσουν να υλοποιήσουν συγκεκριμένα έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου.
Τονίζω ότι το ποσό αυτό είναι ανεξάρτητο από τις πιστώσεις που έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η Κυβέρνησή μας στέκεται δίπλα στην Ελληνική Περιφέρεια και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία.»