Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος Άφρας: «Η κυβέρνηση διασύρει τον Ποιμενάρχη μας!»

Πολιτιστικός Σύλλογος Άφρας
16 Απριλίου 2020 / 16:41

Αυτολεξεί η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Άφρας «Γίνετε λέει ντόρος μεγάλος στην Κερκυραική Κοινωνία για την μη λιτάνευση του Αγιου Σπυρίδωνα μέσα στον Ιερό Ναό κεκλισμένων των θυρών....»

...Αρθρα σε εφημερίδες, ιστολόγια και σε τηλεοπτικές εκπομπές συζητούν να μπορέσει η Κυβέρνηση να δώσει ειδική άδεια.

Πλανᾶσθε πλάνην οἰκτράν

Ο Άγιος , μωροὶ καὶ τυφλοί! , δεν χρειάζεται άδεια απο κανέναν για να στρατεύσει, όπως λέμε στο χωριό μας. Ο Αγιός απέκτησε με προσευχή, υπομονή, νηστεία τη χάρη του Θεού να θαυματουργεί.
Ηταν της πρώτης Συνόδου υπέρμαχος, και θαυματουργός θεοφόρος Σπυρίδων Πατήρ ημών που εκ θαύματος μετέτρεψε το κεραμίδι σε νερό, φωτιά και χώμα για να αποδείξει στον αιρετικό Άρειο την τριαδικότητα του Θεού, του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνέυματος .

Είναι ο Αγιος που υποδέχεται κατοίκους του νησιού και οχι μόνο, στην χάρη του όταν έχουν ανάγκη σωματική και ψυχική για να παρηγορηθούν. Σαν στοργικός πατέρας ακούει τις εξομολογήσεις των ανθρώπων και τους προστατεύει απο πολλά κακά, αρρώστιες. Ποιος δεν έχει πει με πόνο καρδιάς "΄Αγιε μου κάμε το θαύμα σου" και αυτό εγένετο;

Η αγάπη και η υπομονή του είναι τόση που συγχωρεί ακόμη και την ανοησία μας να θεωρούμε οτι μια Κυβέρνηση θα ειναι αυτή που θα επιτρέψει την λιτάνευση. Μας συγχωρεί παρότι πνίξαμε την νήσο της Κέρκυρας μέσα στην αμαρτία. Ξέχασαν οι ανθρώποι τον Θεό τους. Ξέχασαν οι άνθρωποι το φόβω Θεού και νομίζουν οτι είναι αυτοί που θα δώσουν άδεια στο Κτίστη του Κόσμου.

Δεν είμαστε άξιοι, κύριοι , για το Φως το λαμπερό που έχουμε στο κέντρο της πόλης μας. Βλασφημούμε και εμπαίζουμε με την υπομονή που δείχνει ο πολυέσπλαχνος Θεός μας.

Μὴ πλανᾶσθε, Θεὸς οὐ μυκτηρίζεται

Παραδείγματα απο την Παλαιά Διαθήκη, μας δείχνουν την οργή του Θεού, με λιμούς , σεισμούς και καταποντισμούς. Ο χθεσινός μικρός αλλα εκωφαντικός σεισμός ήταν ένα μικρό σημάδι για το τι επέρχεται με την ασέβεια μας.

Ασέβεια και προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου κ. Νεκταρίου που ωσάν ο χειρότερος εγκληματίας της Κέρκυρας, η Κυβέρνηση τον διασύρει στα δικαστήρια καταπατώντας τα Ιερά και τα Οσια αυτού του Έθνους.

Θα θέλαμε μέσα απο αυτή την ανακοίνωση, να στείλουμε στον ποιμενάρχη μας κ.Νεκτάριο τις προσευχές και την αγάπη των κατοίκων της Αφρας. Είμαστε μαζί σας γλυκιέ μας πατέρα και να ξέρετε οτι στο δικαστήριο θα έχετε μαζί σας παραστάτη τον Άγιο Σπυρίδωνα, τόσο στο επίγειο αλλά κυρίως στο επουράνιο.Τι ευλογία!!


Σας ευχόμαστε Καλή Μεγάλη Εβδομάδα. Ο Αναστάντας Χριστός να μας ελεεί και να μας φωτίζει στο δρόμο της Ουράνιας Βασιλείας».