Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πασχαλινά πακέτα αγάπης» από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

Προσφορά
16 Απριλίου 2020 / 12:55

Προσφορά σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες κι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από τον Δήμο της Βόρειας Κέρκυρας σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων και τη συμβολή της ΠΕΔ-ΙΝ

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ).  «Πασχαλινά πακέτα αγάπης», όπως τα ονομάζει, ετοίμασε και απέστειλε ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας για τις ημέρες του Πάσχα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας:

«Για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, σε συνεργασία με το κοινωνικό παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων και τη συμβολή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων, συγκέντρωσε κι έφτιαξε με τις κοινωνικές του υπηρεσίες και την πολιτική προστασία, «Πασχαλινά πακέτα αγάπης» ως έμπρακτη βοήθεια και συμπαράσταση οικογενειών, ατόμων αδύναμων οικονομικά, ευπαθών ομάδων που δοκιμάζονται σκληρά  κι αντιμετωπίζουν προβλήματα στη διαχείριση των αναγκών τους, για την κάλυψη πρωτογενών αναγκών ,με την παροχή προϊόντων - διανομή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης- και υπηρεσιών (υποστηρικτική βοήθεια).

Για να μη λείψει τίποτα από κανένα συνδημότη, καμμιά οικογένεια, καμμιά γειτονιά, κανένα χωριό , το «Πασχαλινό τραπέζι». Τα πασχαλινά πακέτα αγάπης περιλαμβάνουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και νωπό κρέας και διανέμονται με απόλυτο σεβασμό κι αξιοπρέπεια.

«Αυτές τις δύσκολες ώρες για τους συνδημότες μας, για όλο τον κόσμο, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας, που η κρίση της πανδημίας τους έφερε πρόσθετα προβλήματα, υπογράμμισέ ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης. Ο δήμος μέσα από τις οργανωμένες κοινωνικές του δομές καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να στηρίξει έμπρακτα τους άπορους συνδημότες μας και να συμβάλει με κάθε τρόπο στην ανακούφισή τους.

Σε μία δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας ο συμβολισμός της μεγαλύτερης εορτής της Χριστιανοσύνης, μας διδάσκει πως όσο σκληρά κι αν δοκιμαζόμαστε, αν σταθούμε με αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο, πίστη και αισιοδοξία, θα βρούμε τον τρόπο να σταθούμε όρθιοι.

Η σκέψη μας είναι πάνω απ’ όλα στον δοκιμαζόμενο συμπολίτη μας, στον κάθε συνάνθρωπό μας, που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ. ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ».

Το κοινωνικό παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων και με την προσωπική συμβολή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ Νεκτάριου υπήρξε η βάση για τον πολλαπλασιασμό της προσφοράς στους κατοικούντες και παρεπιδημούντες στη Βόρεια Κέρκυρα.

Ο Δήμαρχος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές και στην πολιτική προστασία του Δήμου για τη προσφορά τους στις αυξημένες απαιτήσεις των ημερών. Παράλληλα ευχαρίστησε τους προέδρους των κοινοτήτων για τη συμβολή τους στην ως άνω κατεύθυνση».