Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρήθηκαν (συμβολικά) οι λογιστές της Κέρκυρας στη Δ.Ο.Υ.

Λογιστές
14 Απριλίου 2020 / 13:34

Τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στη Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας κάνοντας λόγο για εντατικοποίηση της εργασίας τους εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συμβολική διαμαρτυρία μπροστά από το κτίριο της Π.Ε. Κέρκυρας (Παλιά Νομαρχία) πραγματοποίησαν σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου, το πρωί, οι λογιστές της Κέρκυρας.

Ειδικότερα, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας (Σ.Ε.Λ.ΚΕ.) επέδωσαν στη Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας ένα υπόμνημα με τα αιτήματά τους, τα οποία σχετίζονται με την εντατικοποίηση της εργασίας τους εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επαγγελματίες λογιστές της Κέρκυρας, «Είναι πλέον θέμα Ζωής και Επιβίωσης. Με προσωπική ευθύνη μένουμε στα γραφεία και
προσφέρουμε στους Πολίτες και στην Πολιτεία. Απαιτούμε η Πολιτεία να αναλάβει τη δική της ευθύνη και να πράξει σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας».



Οι επαγγελματίες λογιστές διεκδικούν:

Τη άμεση νομοθέτηση του δικαιώματος ασθενείας για τους λογιστές. Σήμερα ακόμη και στην περίπτωση θανάτου του έχει προθεσμίες που λήγουν.

Την αναστολή όλων των δηλωτικών φορολογικών υποχρεώσεων για 4 μήνες τουλάχιστον ώστε να σταματήσει η ανάγκη να προσκομίζονται έγγραφα παραστατικά τα οποία δεν γνωρίζουμε πώς να τα διαχειριστούμε.

Την ένταξη ΟΛΩΝ των Λ/Φ και των εργαζομένων στα λογιστικά γραφεία στην αποζημίωση ειδικού σκοπού και την απαλλαγή από τις εισφορές ατομικής ασφάλισης για το διάστημα που διαρκεί η κρίση χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

· Για τα εισοδήματα του 2019: την εφαρμογή της νέας κλίμακας Φ.Ε. των μισθωτών, την άμεση απαλλαγή και κατάργηση του τέλος επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

Την προστασία της επαγγελματικής στέγης για διάστημα 6 μηνών σε περίπτωση μη καταβολής μισθωμάτων και την αναστολή πληρωμών των λειτουργικών εξόδων της επαγγελματικής στέγης.

· Αναστολή δανειακών υποχρεώσεων και ρυθμίσεων προς τις τράπεζες χωρίς επιβολή τόκων και προστίμων καθώς και την άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δημόσιο και τους ιδιώτες,

· Επιδότηση για αγορά αναγκαίου ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την εφαρμογή των νέων αναγκών που προκύπτουν.

Αλλά και γενικότερα:

Την λήψη μέτρων για την δημόσια υγεία με άμεση πρόσληψη υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων μόνιμων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής μας καθώς και την κάλυψη πλήρως με υγειονομικό υλικό.

Την εφαρμογή των μέτρων προς όλη την κοινωνία που δοκιμάζεται και σε όποιους διαλανθάνουν της κοινωνίας .