Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εφορεία Αρχαιοτήτων και ο Ανδρέας Τρύφωνας φώτισαν τον Σταυρό στο Π. Φρούριο

σταυρός
14 Απριλίου 2020 / 12:06
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Διευκρινίζεται αρμοδίως ότι όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο Σταυρός άναψε με την ευθύνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων και την ευγενική χορηγία του Ανδρέα Τρύφωνα. Τεχνικός φωτισμού ο ίδιος χρησιμοποιεί προβολείς που υποκαθιστούν την καθιερωμένη μέθοδο φωτισμού του.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άναψε και φέτος το παλιό σηματωρείο στην κορυφή του Παλαιού Φρουρίου, ο Σταυρός. Ολη τη Μ. Εβδομάδα θα είναι στα χρώματα του πένθους σε ανάμνηση των παθών του Θεανθρώπου. Το Μ. Σάββατο θα λουσθεί στο αναστάσιμο φως.
Διευκρινίζεται αρμοδίως ότι όπως και πέρσι έτσι και φέτος ο Σταυρός άναψε με την ευθύνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων και την ευγενική χορηγία του Ανδρέα Τρύφωνα. Τεχνικός φωτισμού ο ίδιος χρησιμοποιεί προβολείς που υποκαθιστούν την καθιερωμένη μέθοδο φωτισμού του. Αυτή δεν είναι ακόμα δυναντή καθ' όσον έχει διαπιστωθεί στατική αστάθεια του Σταυρού. Και όπως λένε αυτοί που ξέρουν, αν κρεμάσουν φώτα ο Σταυρός θα καταρρεύσει. Η στατική αποκατάστασή του ενώ έχει ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα εκκρεμεί. Δεν έχει περάσει ούτε ΚΑΣ ακόμα. Όλα αυτά αναμένονται μετά το πέρας των περιοριστικών μέτρων και την αποκατάσταση της λειτουργίας της διοικητικής μηχανής. Μέχρι τότε τουλάχιστον ας μην σέρνονται παρεξηγήσεις.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.