Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντιδρά σε εντολή φίμωσης ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων

Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων
13 Απριλίου 2020 / 19:22

ΠΑΤΡΑ. "Φιρμάνι" έφυγε από την έδρα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας προς όλους τους Διοικητές και αν. διοικητές των Νοσοκομείων αρμοδιότητας της (Δυτική Ελλάδα, Ιόνια Νησιά)

σχετικά με τη δημοσίευση πληροφοριών που αφορούν στην πανδημία του κορωνοϊού. Στο έγγραφό του, ο Διοικητής της ΥΠΕ Γ. Καρβέλης, ενημερώνει πως για τη δημοσίευση οποιασδήποτε δημοσιογραφικής πληροφορίας, θα πρέπει να υπάρχει προηγούμενη αίτηση και αντίστοιχη γραπτή άδεια από την Υγειονομική Περιφέρεια. 

 

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου, εκδίδουν κάθε μεσημέρι αναλυτικό δελτίο τύπου παρέχοντας έγκυρη και λεπτομερή πληροφόρηση για την υγεία των νοσηλευομένων με COVID-19, αλλά και με τα αποτελέσματα των τεστ που παραλαμβάνονται από τα υπόλοιπα νοσοκομεία, όπως και της Κέρκυρας. Με αυτόν τον τρόπο το κοινό ενημερώνεται με υπέυθυνο τρόπο, που δεν αφήνει περιθώρια για παραπληροφόρηση, ούτε βέβαια και για αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων. 

Ειδικότερα για τους ασθενείς της Κέρκυρας που αποτελούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, το ενημερωτικό της Ηπείρου, είναι η μόνη ενημέρωση από χείλη αρμοδίων, μιας και στον αντίποδα, η διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας δεν παρέχει καμία πληροφόρηση. Το ίδιο ισχύει και για τα ύποπτα κρούσματα και τα διαγνωστικά τέστ που αποστέλλονται στον ΠΓΝΙ.

Η απάντηση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Βασίλη Τσικάρη ήταν άμεση, δηλώνοντας απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να συνεργήσει στη φίμωση κανενός, ούτε να συμβάλλει στην ποδηγέτηση της ενημέρωσης των πολιτών.
«Ο κάθε πολίτης είναι υπεύθυνος και υπόλογος για τις ενέργειές του, τις δηλώσεις του και τα γραφόμενά του. Είναι έξω και πέρα από κάθε δημοκρατική αρχή, η οποιαδήποτε μορφή λογοκρισίας τους.

Το δικαίωμα της πληροφόρησης και της ενημέρωσης, δεν μπορεί να θυσιαστεί στο όνομα οποιασδήποτε σκοπιμότητας», αναφέρει ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.  






   Τα έγγραφα δημοσιοποιήθηκαν από τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βασίλη Τσίκαρη, στην σελίδα του στο FB.