Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από την Περιφέρεια Ηπείρου

Ιωάννινα
12 Απριλίου 2020 / 11:40

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΗΠΕΙΡΟΣ). Στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων νοσηλεύεται από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (11/4), ένας 30χρονος από τα Ιωάννινα, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Αναλυτικότερα η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με την ενημέρωση από τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:

1.  Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό. Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει πολύ σημαντική βελτίωση.

2.  Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

3.  Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.

  • Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο ασθενής είναι σταθερά βελτιωμένος.


  • Το δεύτερο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή.


  • Το τρίτο περιστατικό εισήχθη χθες το απόγευμα. Πρόκειται για νεαρό άντρα από τα Ιωάννινα, το οποίο παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και η εισαγωγή του έγινε αφού το δείγμα που ελήφθη και εξετάσθηκε ήταν θετικό. Ο νεαρός είχε επαφή με προηγούμενο κρούσμα και ιστορικό ταξιδιού στο εξωτερικό. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς είναι πολύ καλή.


4.  Σήμερα έλαβε εξιτήριο από τη Μονάδα Λοιμωδών ασθενής από την Π.Ε. Πρέβεζας, αφού η υγεία του είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

5.  Οι διαπιστωμένες επαφές του νέου θετικού περιστατικού, που προέκυψαν από την άμεση ιχνηλάτηση βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται από την αρμόδια Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας.

6.  Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τριάντα νέα δείγματα. Τα τέσσερα αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα υπόλοιπα είκοσι έξι τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Τα είκοσι πέντε ήταν αρνητικά και το ένα διαπιστώθηκε θετικό (αφορά το νέο ασθενή που εισήχθη στη Μονάδα Λοιμωδών).


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Τα έξι δείγματα που στάλθηκαν συνολικά χθες για εξέταση είναι αρνητικά.
Σήμερα στάλθηκε ένα νέο δείγμα για εξέταση.

Από το σύνολο των 130 δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για το ένα ανωτέρω.

Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Τα 14 δείγματα που στάλθηκαν χθες για εξέταση είναι αρνητικά.

Σήμερα ελήφθησαν τρία νέα δείγματα και αναμένονται αποτελέσματα.

Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου.

Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης, όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά 366 δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα τρία ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται σε απομόνωση τέσσερα πιθανά περιστατικά, εν αναμονή αποτελεσμάτων τους από δείγματα που ελήφθησαν χθες και σήμερα.

Πέραν των ανωτέρω σήμερα διαβιβάστηκαν ως αρνητικά για SARS-COV-2, δύο δείγματα που είχαν αποσταλεί από την Παρασκευή

Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, που νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά (ασθενείς) που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5 Απριλίου και το ένα που έλαβε εξιτήριο σήμερα.


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά 33 δείγματα και ήταν όλα αρνητικά.

Στο Camping του Δρεπάνου φιλοξενούνται 41 άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι περισσότεροι Γάλλοι υπήκοοι για τους οποίους βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις για την προώθησή τους στις χώρες προέλευσης.

Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.