Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: «Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το βασικότερο ανθρώπινο δικαίωμα, αυτό της Υγείας»

Μπιάγκης Δημήτρης
07 Απριλίου 2020 / 09:54

Το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί είναι, σύμφωνα με τον Βουλευτή Κέρκυρας του ΚΙΝ.ΑΛ., είναι ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας που θα αποτελεί τον πυλώνα των προσφερόμενων υπηρεσιών Υγείας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μήνυμα του Βουλευτή Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 7 Απριλίου.

Αναλυτικά το μήνυμα του Βουλευτή Κέρκυρας του ΚΙΝ.ΑΛ.:

«Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Φέτος, με δεδομένη την πανδημία που μας έχει πλήξει, οφείλουμε όσο ποτέ να στρέψουμε το ουσιαστικό ενδιαφέρον μας σ’ όλους εκείνους που ετούτες τις κρίσιμες ώρες μάχονται για τη διασφάλιση του αγαθού της δημόσιας υγείας. Ιατροί, νοσοκόμοι, διασώστες, όλοι όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά και το εξειδικευμένο επιστημονικό ιατρικό προσωπικό που δίνει τη δική του μάχη για να προμηθεύσει την παγκόσμια κοινότητα με τα κατάλληλα εφόδια (φάρμακα και εμβόλια) για την καλύτερη αντιμετώπιση της απειλής του COVID-19.

Παράλληλα, οφείλουμε να υπερασπιστούμε το βασικότερο ανθρώπινο δικαίωμα, αυτό της υγείας. Κάθε άνθρωπος στον τόπο μας να έχει τη δυνατότητα και να απολαμβάνει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης.

Σε μα ευνομούμενη πολιτεία αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε όταν θα ξεπεράσουμε και τούτη τη μάχη. Ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας που θα αποτελεί και τον πυλώνα των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας σε κάθε έναν πολίτη».