Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Άντζελα Γκερέκου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Γκερέκου Άντζελα
07 Απριλίου 2020 / 09:17

Ανάρτηση της προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την 7η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

ΑΘΗΝΑ.  Στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αναφέρθηκε η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), Άντζελα Γκερέκου, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, η Άντζελα Γκερέκου έγραψε:

«Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σήμερα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απευθύνει κάλεσμα στήριξης στο έργο του νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να υπενθυμίσουμε στους ηγέτες του κόσμου τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν στη διατήρηση της υγείας των πολιτών.

Στην ανακοίνωση του αναφερεται το ποσο σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε ότι το εργατικό δυναμικό στον κλάδο της υγείας και της μαιευτικής είναι αρκετά ισχυρό, ώστε να διασφαλίσει με τη σειρά του ότι όλοι, παντού, λαμβάνουν την υγειονομική περίθαλψη που χρειάζονται.

Καθώς ειναι τεράστιας ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια μιας χώρας, αλλά και για την επίτευξη εθνικών και παγκόσμιων στόχων, που σχετίζονται με την καθολική υγειονομική κάλυψη, την υγεία της μητέρας και του παιδιού, τις μολυσματικές και μη μεταδοτικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας.

Επισης η ετοιμότητα και η αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, η ασφάλεια των ασθενών αλλα και η παροχή ολοκληρωμένης ανθρωποκεντρικής φροντίδας αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα σε όλες τις χώρες.

Ειναι σημαντικό τώρα περισσότερο από ποτέ, να αναδείξουμε και να στηρίξουμε ακόμα πιο ουσιαστικά, το έργο των ιατρών, νοσοκόμων και των μαιών σε όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα γιορτάζουμε αυτό το εργατικό δυναμικό ως έναν από τους πιο πολύτιμους πόρους της κάθε χώρας»
.