Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Τα αδέσποτα είναι ευθύνη των ανθρώπων

Αλέκος Αυλωνίτης
04 Απριλίου 2020 / 18:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την προσωπική του δέσμευση δίνει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης για κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες προς την οριστική διευθέτηση του κυνοκομείου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Τα αδέσποτα ζώα, δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Δεν ευθύνονται αυτά, για το γεγονός ότι ζουν στο δρόμο, αλλά κάποιοι συμπολίτες μας. Δεν είναι λοιπόν, μόνον η δημόσια ασφάλεια και υγιεινή. Είναι και η ασφάλεια και αξιοπρεπής διαβίωση των ζώων.

Οι επιπτώσεις του κορονοϊού στη μείωση της καθημερινής κυκλοφορίας των πολιτών στους δρόμους δημιουργεί ακόμα, δυσμενέστερες συνθήκες για την επιβίωση των αδέσποτων. Όλοι μας, έχουμε προσφέρει το περίσσευμα από το σπίτι μας, το ίδιο κάνουν οι επαγγελματίες της εστίασης και οι εργαζόμενοί τους, όπως και κάθε φιλόζωος που αναζητά να προσφέρει τη φροντίδα και τη στοργή του με αυτόν, τον τρόπο.

Στην Κέρκυρα, ο αριθμός των αδέσποτων μέσα στην πόλη παραμένει μεγάλος. Η πρωτοβουλία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τοποθέτηση ταϊστρών σε διάφορα σημεία της πόλεως είναι μία μόνο πλευρά της λύσης. Οι συνθήκες ζωής τους είναι απαράδεκτες, συνήθως υποσιτίζονται και αναπαράγονται με εκθετικό ρυθμό.

Oι εθελοντές των φιλοζωϊκών συλλόγων ουσιαστικά, αναπληρώνουν το κενό που υπάρχει σε επίπεδο κρατικής και δημοτικής υποστήριξης, φροντίζοντας έναν μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων με τις δικά τους έξοδα. Τους αξίζει ο κοινωνικός έπαινος, όμως δεν πρέπει να επαναπαυτούμε στις προσπάθειές τους. Είναι πρόσφατες, οι ειδήσεις των «αυτόκλητων τιμωρών» των ζώων που κινούνται εγκληματικά μέσα στην πόλη σπέρνοντας τις μοιραίες τους φόλες. Γεγονός καταδικαστέο, από κάθε άποψη!

Η λειτουργία ενός καταφυγίου αδέσποτων ζώων στην Κέρκυρα, δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο. Ένα νέο, κατάλληλα διαμορφωμένο κυνοκομείο σύμφωνα με όσα, ορίζει ο Νόμος που σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας, ώστε να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους, αλλά και να προχωρούν σε υιοθεσίες και όχι σε αγορές ζώων από το παράνομο εμπόριο, θα μας επιτρέψει να θυμίσουμε ξανά στα αδέσποτα ζωάκια, την ανθρώπινή μας φύση.

Προσωπικά, δεσμεύομαι για την ανάληψη εκείνων των κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών που θα επικαιροποιήσουν την προοπτική και θα συμβάλλουν στην εμπέδωση της συνεργασίας για την οριστική διευθέτηση του κυνοκομείου. Είναι προς το συμφέρον, όλων μας!".