Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αίτημα για έκτακτο Περιφερειακό από 4 παρατάξεις ελέω ιδιωτών γιατρών στο Ε.Σ.Υ.

Π.Ι.Ν.
03 Απριλίου 2020 / 17:37

«Η κα Κράτσα -αναφέρει ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος- θέλει «ιδιώτες» γιατρούς στα νοσοκομεία σ΄ ένα κρεσέντο αμετανόητου φιλελευθερισμού και σταδιακής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας...»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων ζητούν τέσσερις παρατάξεις, με το αίτημα να υπογράφεται από 15 περιφερειακούς συμβούλους.

Στο αίτημά τους, οι παρατάξεις «ΑΝ.Α.Σ.Α.» (Θεόδωρος Γαλιατσάτος), «ΛΑ.ΣΥ.» (Αλεξανδρα Μπαλού), «Ανυπότακτο Ιόνιο» (Στέφανος Σαμοΐλης» και «Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια» (Βέρα Κορωνάκη), υπενθυμίζουν στην Περιφερειακή Αρχή την ευθύνη της και απαιτούν χρηματοδότηση για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.» και πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος:

«Μετά την πρωτοβουλία της ΑΝΑΣΑ να ζητήσει απόφαση της ΠΙΝ για την στήριξη των γιατρών και των νοσηλευτών που θα υπηρετήσουν στα νοσοκομεία των νησιών μας με σκοπό την ενίσχυση του ΕΣΥ στην μάχη για την αντιμετώπιση του covid19,ακολούθησε συνεννόηση των 4 παρατάξεων (ΑΝΑΣΑ, ΛΑΣΥ, Ανυπότακτο Ιόνιο, Αντικαπιταλιστική Αριστερά στο Ιόνιο) και τελικά κατατέθηκε αίτημα για έκτακτη σύγκλιση του οργάνου που υπογράφεται από 15 περιφερειακούς συμβούλους.

Η κα Κράτσα
-αναφέρει ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος- θέλει «ιδιώτες» γιατρούς στα νοσοκομεία σ' ένα κρεσέντο αμετανόητου φιλελευθερισμού και σταδιακής ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας.

Εμείς εργαζόμαστε για πλήρη θωράκιση και αναδιοργάνωση του ΕΣΥ , με σύγχρονες υποδομές, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό».