Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Από τη Ζάκυνθο, για το φίλο Δημήτρη Κάντα

Δημήτρης Κάντας
03 Απριλίου 2020 / 13:44

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Τα νέα έφτασαν και στη Ζάκυνθο.... «Ο Δημήτρης Κάντας δεν είναι μαζί μας». Δεν είναι αληθές. Ο Δημήτρης

 θα είναι πάντα στη ψυχή μας και στη μνήμη μας, γιατί σημασία έχει τι αφήνουμε πίσω μας και ΕΣΥ Δημήτρη άφησες έντονο το αποτύπωμα σου, ως εκπαιδευτικός, οικογενειάρχης και πολιτιστικός παράγοντας (Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού – Καλλιτεχνικού – Αθλητικού Ομίλου «ΛΑΟΔΑΜΑΣ»), όπου με απίστευτο πάθος υπηρετούσες, αφήνοντας φυτώριο για να συνεχίσει το έργο του. 
Η Κέρκυρα θα έχει από εδώ και πέρα πολιτιστικό έλλειμμα, όμως η προσφορά σου είναι τόσο μεγάλη, που θα νομίζουν ΟΛΟΙ, ότι ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΗΣ είσαι εσύ στα δρώμενα. Κατάφερες να ενώσεις τη Λευκίμμη με τη Ζάκυνθο ως «ΛΑΟΔΑΜΑΣ» συμμετέχοντας στις πολιτιστικές δραστηριότητες του Μουσείου μας (Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο) και είσαστε παρόντες σε κάθε πρόσκλησή μας, εμπλουτίζοντας έτσι και ομορφαίνοντας τις ιστορικοπολιτιστικές εκδηλώσεις μας. Συγχρόνως και εντελώς ακομπλεξάριστα, προώθησες συστήνοντας μας και άλλους πολιτιστικούς φορείς της Λευκίμμης (χορωδίες, χορευτικούς συλλόγους, φιλαρμονικές), θεμελιώνοντας έτσι αληθινές φιλίες, τις οποίες διατηρούμε μέχρι σήμερα και το οφείλουμε σε ΣΕΝΑ.

Όλοι σε ευχαριστούμε

Η μεγάλη αγάπη σου για την Κέρκυρα καταγράφεται, σε μια προσωπική αφιέρωσή σου στην οικογ. Μιλάνου, όταν μας έστειλες το λεύκωμα «Κέρκυρα – Ταξίδι στο χρόνο» το Φεβρουάριο του 2012 και γράφεις : «Για να μη ξεχνάτε το μεγαλείο της Κέρκυρας και τους φίλους σας».
Σου υποσχόμαστε ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την Κέρκυρα, που μας έκαμες να την αγαπήσουμε. Αλλά σίγουρα, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΕΣΕΝΑ.
Επιπλέον, η αγάπη για το νησί σου, ενισχύεται με τη δωρεά του κεφαλόδεσμου Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, ο οποίος εκτίθεται στο μουσείο μας.

Σταματία – Αντώνης – Νίκος  Μιλάνος