Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταγγελία παρατάξεων της Βόρειας Κέρκυρας για έλλειψη ενημέρωσης από τον Γιώργο Μαχειμάρη

Δήμος Βόρεια Κέρκυρας
30 Μαρτίου 2020 / 10:22

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ). Αλαζονική συμπεριφορά εκ μέρους του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας, καταγγέλουν οι παρατάξεις Ασπιώτη, Βάρελη καθώς και οι πέντε ανεξαρτητοποιημένοι σύμβουλοι.

«Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα είμαστε υποχρεωμένοι και χωρίς η θέση μας να είναι ευχάριστη, να καταγγείλουμε την συμπεριφορά του δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη, για δυο λόγους» επισημαίνουν στην ανακοίνωση.
«Πρώτα απ’ όλα γιατί ξανά χωρίς προσυνεννόηση, όταν έχουμε τονίσει ιδιαίτερα ότι για τις  "Δια περιφοράς"  συνεδριάσεις, η προσυνεννόηση είναι απολύτως απαραίτητη, επαναφέρει  θέματα που επανειλημμένως έχουμε τονίσει υπό τις παρούσες συνθήκες ότι είναι αδύνατον να συζητηθούν.

Ύστερα και γιατί με τρόπο αλαζονικό εξακολουθεί να αγνοεί την παρουσία πέντε συναδέλφων Δημοτικών Συμβούλων που πρόσφατα ανεξαρτητοποιηθήκαν,  αρνούμενος να τους ενημερώνει, ως οφείλει, για τα θέματα που προτίθεται να θέσει στα Δημοτικά Συμβούλια. Για δεύτερη φορά στη σειρά, και αφού αρνηθήκαμε να συμμετέχουμε στο προηγούμενο Συμβούλιο για τον ίδιο λόγο, μας εκπλήσσει  δυσάρεστα  εισηγούμενος  θέμα «Αναπροσαρμογής τελών  καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού», τέλη που για όσους δε  γνωρίζουν είναι ανταποδοτικά και εισπράττονται με το λογαριασμό  της  ΔΕΗ.

Είναι πρακτικά μη συμβατό, αλλά και κοινωνικά απαράδεκτο να μπούμε σε μια συζήτηση χωρίς συζήτηση, θυμίζουμε ότι τα Συμβούλια γίνονται τηλεφωνικά,  για ένα θέμα που τη δεδομένη στιγμή για να το προσεγγίσουμε  πρέπει πρώτα να απαντήσουμε  σε δεκάδες ερωτήματα που προκύπτουν αυτονόητα απ’ την πρωτοφανή κρίση πανδημίας  που περνάμε.

- Θα έχουμε τουριστική σεζόν;
- Αν ναι, για ποσό  διάστημα και με ποιες πληρότητες ;
- Ποιο θα είναι το κόστος αποκομιδής και ενδεχομένης μεταφοράς των απορριμμάτων;
- Αλλά και ποιες οι ποσότητες σε ένα καλοκαίρι που κανείς δε μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη του;
- Ξέρουμε ακόμα, βάση επιστημονικών δεδομένων, ποσό θα χρειαστεί να είμαστε περιορισμένοι στο σπίτι, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία των νοικοκυριών;
- Πόση και ποια θα είναι η συμμετοχή του κράτους σε αύτη τη νέα πραγματικότητα,  αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί σύντομα;
- Aν συνεχιστεί για καιρό η ιδία κατάσταση, θα μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας να πληρώσει τον ίδιον το λογαριασμό της ΔΕΗ, και όχι τα τέλη που αποτελούν μικρή προσθήκη στο σύνολο;

Μα και στο δεύτερο σκέλος του ίδιου θέματος  «Μείωση τελών στις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες», οφείλουμε  να ενημερώσουμε  ότι είναι πρακτικά ανεφάρμοστο. Πρώτα γιατί η ανίχνευση των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων είναι εξαιρετικά δύσκολη  και χρονικά  κοστοβόρα, αλλά και γιατί σε αυτές τις ομάδες  σε ένα σκηνικό  οικονομικής κατάρρευσης, μια μείωση τελών αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό, και δεν παράγει ουσιαστικά αποτελέσματα. Αντί αυτού θα μπορούσε ο Δήμος, μέσω των υπηρεσιών του να καθοδηγήσει  και τελικά να εντάξει όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά  στο «Κοινωνικό τιμολόγιο» της ΔΕΗ,  διεκδικώντας παράλληλα μέσω της Κ.Ε.Δ.Ε αλλαγή των όρων ένταξης σε αυτήν την εφαρμογή, βοηθώντας έτσι ουσιαστικά τους πολίτες να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες.

Σε  ένα ακόμα θέμα «Περί χορήγησης της παράτασης προθεσμίας προμήθειας  ψυχρής  ασφάλτου», ο κύριος Δήμαρχος ζητά να παρανομήσουμε παρατείνοντας τη σύμβαση η οποία έχει λήξει από τις 9 Μαρτίου, τη στιγμή που είχε όλο το χρόνο, το προηγούμενο  διάστημα να υπογράψει καινούργια σύμβαση προμήθειας και με παροιμιώδη κωλυσιεργία δεν το έκανε.

Δυο θέματα που προειδοποιήσαμε να μην ενταχθούν στην ημερήσια διάταξη, και δεν εισακουστήκαμε, μας αναγκάζουν να μην συμμετέχουμε στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο «Δια περιφοράς» την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020,  εκτός αν με ορθή επανάληψη πρόσκλησης παραλειφθούν.

Ωστόσο δηλώνοντας την καλή μας πρόθεση είμαστε διαθετημένοι να ψηφίσουμε τα υπόλοιπα τέσσερα (4) θέματα, ακόμα και την αναμόρφωση προϋπολογισμού χωρίς να έχουμε εισήγηση στα χέρια μας.

Ζούμε πρωτόγνωρες συνθήκες τη δεδομένη στιγμή, συνθήκες πολέμου, με κλειστά σύνορα  και οικονομίες κρατών που βαδίζουν σε αχαρτογράφητα νερά

Ας δείξουμε ότι επικοινωνούμε με την πραγματικότητα.

Ο πολίτης σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές δεν έχει ανάγκη από ανόητα τηλεφωνήματα δήθεν ενδιαφέροντος χωρίς καμιά πρακτική αποτελεσματικότητα. Μην εξαντλείτε τους εργαζόμενους βάζοντας τους να μοιράζουν φυλλάδια πόρτα πόρτα με οδηγίες που τα ΜΜΕ προβάλουν έτσι κι αλλιώς ασταμάτητα.

Κύριε Δήμαρχε:
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (το έχουμε ξανά επισημαίνει  χωρίς να δούμε  ουσιαστικά μετρά βελτίωσης της ασφαλείας τους).
ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ να οργανώσουμε ασφαλείς εθελοντικές αιμοδοσίες (το πρόβλημα είναι τεράστιο).
ΈΛΑΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ μαζί με τη  «Βοήθεια στο σπίτι» να ανακουφίσουν συμπολίτες μας που δεν έχουν πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες που είναι απολύτως απαραίτητες.
ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ στους ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ  για την επίβλεψη των μέτρων υγείας του Υπουργείου.
Σε μια εποχή που τα δύσκολα είναι μπροστά μας ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ και να δείξουμε το ανθρώπινο πρόσωπο μας, αποδεικνύοντας ο καθένας μας την ατομική του υπευθυνότητα.
ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ έχοντας οδηγό την ρήση του αρχαίου τραγικού Ευριπίδη «Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ»
 
ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

ΒΑΡΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΒΟΡΡΑΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ» 

ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:
ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΑΛΑΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΜΠΑΚΟΛΑ ΛΙΑΣΚΟΥ ΜΑΡΙΕΤΙΝΑ
ΠΟΥΛΙΑΣΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
ΣΑΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ