Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αίτημα για κλείσιμο του Τελωνείου Εξοχής

ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΡΑΜΑΣ
26 Μαρτίου 2020 / 13:39

ΔΡΑΜΑ. Έγγραφο προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με το οποίο επισημαίνεται η επείγουσα ανάγκη

να κλείσει το Τελωνείο της Εξοχής λόγω και της καραντίνας που υπάρχει στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας, απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
Το αίτημα εστάλη από την Περιφέρεια ΑΜΘ την Πέμπτη 19 Μαρτίου, όπως εξήγησε ο ίδιος καθώς το χωριό Μπάνσκο και το χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται εκεί παρουσίασε επίσημα κρούσματα του νέου κορωνοϊού με αποτέλεσμα το χωριό να τεθεί σε καραντίνα, κάτι που όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας επιβεβαιώθηκε και από τις Βουλγαρικές αρχές. Επιπλέον, εστάλη μέσω της Περιφέρειας ΑΜΘ, σχετικό ενημερωτικό έγγραφο προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, με το οποίο δίνεται έμφαση στον κίνδυνο που υπάρχει. Μέσω του εγγράφου αυτού η Περιφέρεια ΑΜΘ ζητά το κλείσιμο των συνόρων. “Εμείς ως περιφέρεια δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο. Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη αυτού του αιτήματος” είπε ο κ. Γ. Παπαδόπουλος.
Το πρόβλημα αφορά περισσότερο στους κατοίκους της Δράμας αλλά και των γύρω περιοχών, μόνο οι οποίοι όλες τις προηγούμενες μέρες μετέβαιναν από την Ελλάδα προς τη Βουλγαρία για καφέ και ψώνια. Οι ίδιοι άνθρωποι που δυστυχώς δεν συνετίστηκαν με τα μέτρα που έλαβε η Ελληνική πολιτεία μπορεί να γίνουν οι φορείς του ιού προς την περιοχή μας, όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας.