Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας σε εθελοντές για στήριξη δομών και συμπολιτών (videos)

Εθελοντισμός
24 Μαρτίου 2020 / 13:59

Στόχος η παροχή βοήθειας σε πολίτες και κρατικές δομές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάλεσμα συμμετοχής και συνεργασίας στις εθελοντικές ομάδες και σε όποιον πολίτη επιθυμεί να προσφέρει υπηρεσίες στα πλαίσια ενός συγκεκριμένου συντονισμού απευθύνει προς τις εθελοντικές ομάδες και όποιον πολίτη επιθυμεί να προσφέρει υπηρεσίες,  ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Σήμερα, στον υπαίθριο χώρο έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας, ο εντεταλμένος σύμβουλος για τον εθελοντισμό Σπύρος Νεράντζης, παρουσία και της προέδρου του παραρτήματος Κέρκυρας του Ερυθρού Σταυρού Μαρίας Δημουλά, μίλησαν στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για την ανάγκη συνεργασίας στο πλαίσιο της κρίσης την οποία διανύουμε.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας αναφέρθηκε στην ήδη λειτουργούσα τηλεφωνική γραμμή στήριξης  των δημοτών και συγκεκριμένα του 26610 25555 και ευχαρίστησε θερμά τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο, τον Σωματείο Ψυχολόγων και την ΔΗΜΟΠ Ν. Μώρος για την βοήθειά τους. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σύνολο των ενεργειών και δράσεων που κάνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής για την στήριξη των ευπαθών ομάδων και όσων έχουν ανάγκη και επεσήμανε ότι στην παρούσα φάση οι δομές στήριξης ενισχύουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να ανταποκριθούν στο λειτούργημα το οποίο επιτελούν.



Σε ό,τι  αφορά την ανάγκη ευρύτερης συμμετοχής εθελοντών ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας προχωρά στον συντονισμό και την δημιουργία μηχανισμών εθελοντικού χαρακτήρα ώστε να υπάρχει ετοιμότητα στήριξης κρατικών και δημοτικών δομών, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος για τον εθελοντισμό Σπύρος Νεράντζης ανέφερε ότι  «αν η κρίση κρατήσει καιρό, οι  κρατικές και δημοτικές δομές θα χρειαστούν υποστήριξη. Για να αντέξουμε χρειάζεται να συντονιστούμε και να συνεργαστούμε πολλοί μαζί και από λίγο». Έτσι, απηύθυνε κάλεσμα σε φορείς, σε συλλόγους, σωματεία, ομάδες και στους μεμονωμένους εθελοντές, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον και την δυνατότητα συμμετοχής τους, ώστε να δημιουργηθεί αυτό το «εφεδρικό»  πλάνο βοήθειας.
Ο κ. Νεράντζης πρόσθεσε ότι η έγκαιρη επικοινωνία και η οργάνωση των ενδιαφερόμενων ομάδων και μεμονωμένων ατόμων θα δώσει την δυνατότητα να υπάρξει χρόνος για ενημέρωση, εκπαίδευση και προμήθεια  των εθελοντών με όλα τα απαιτούμενα μέτρα που θα συμβάλλουν στην υγεία όλων των συμπολιτών μας περιορίζοντας ταυτόχρονα στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και την διασπορά του ιού. Ευχαρίστησε επίσης τους Προσκόπους, τους Οδηγούς και τον ΕΟΔ για την μέχρι τώρα συνεργασία επί του σχεδιασμού.




Τόσο ο κ. Σκούπουρας όσο και ο κ. Νεράντζης, ευχαρίστησαν θερμά και το παράρτημα Κέρκυρας του Ερυθρού Σταυρού, για την πολύτιμη όπως την χαρακτήρισαν βοήθειά του. Σημειώνεται ότι ο Ερυθρός Σταυρός έχει ήδη αναλάβει την γραμμή επικοινωνίας με τις εθελοντικές ομάδες και τους εθελοντές. Όπως ενημέρωσε η  Πρόεδρος του Παραρτήματος Μαρία Δημουλά, σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά την συλλογή των πρώτων στοιχείων θα υπάρξει κάλεσμα για ενημέρωση, εκπαίδευση και παροχή όλων των αναγκαίων μέτρων

.

Πως θα γίνετε εθελοντής

Οι εθελοντικές ομάδες και οι εθελοντές μπορούν να επικοινωνούν για να ενημερώνονται και να συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο συμμετοχής ως ακολούθως:
1.Στην ιστοσελίδα του Δήμου Κέρκυρας, στην ενότητα Εθελοντισμός : https://www.corfu.gr/web/guest/valunteer
2.Στα τηλέφωνα :
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 2661028268
Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων : 2661027955
3.Στα mail:
Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων : [email protected]
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός:  [email protected]
4.Στα γραφεία :
-Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων : Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού   Γραφείο Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για τον Εθελοντισμό
-Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός:Ξεν. Στρατηγου 2, Πλατεια Νέου Φρουρίου, έναντι ΟΑΕΔ
 
Οι τρεις άξονες στους οποίους βασίζεται η προσπάθεια είναι η προφύλαξη, ο σχεδιασμός ώστε να υπάρχει διάρκεια και να αντέξει το ανθρώπινο δυναμικό καθώς και ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα. Τέλος, σημειώνεται ότι ο συντονισμός της όλης προσπάθειας γίνεται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.