Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Δημ. Μπιάγκης για τον κορωνοϊό: Πάρτε μέτρα σε τοπικό επίπεδο τώρα!

Δημήτρης Μπιάγκης
24 Μαρτίου 2020 / 11:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επιστολή του προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, τον Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. Ιωάννη Καρβέλη και τον Διοικητή του Γενικού Νοκοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδα Ρουμπάτη

ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, καλεί τους υπευθύνους να λάβουν πρωτοβουλίες και μέτρα για την περαιτέρω θωράκιση της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού σε τοπικό επίπεδο.

Η επιστολή του Βουλευτή που κοινοποιείται επίσης στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στον Υπουργό Υγείας, στην Αντιπεριφερειάρχη κα Μελίτα Ανδριώτη αλλά και στους τέσσερις (4) δημάρχους του νομού περιέχει δέσμη αναγκαίων μέτρων, παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών που απαιτούνται, καθώς παρουσιάζονται αρκετές δυσλειτουργίες που αφορούν, τόσο το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όσο και τον συνολικό προγραμματισμό και σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των πιθανών κρουσμάτων σε επίπεδο περιφέρειας.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής προτείνει:
- Τη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής για τα ύποπτα κρούσματα σε χώρους που να πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πόλεως και στη συνέχεια (αν υπάρξει ανάγκη) στο Κέντρο Υγείας Αγίου Μάρκου ως ανάχωμα για την περιφρούριση και προστασία του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου, σύμφωνα και με τις σαφείς οδηγίες του Υπουργείου Υγείας περί

- Την αξιοποίηση των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας για την επάνδρωση των νέων δομών.

- Τη δημιουργία ανεξάρτητης κινητής μονάδας που θα συνδράμει για την μεταφορά των ύποπτων κρουσμάτων από βορρά και νότο προς τα Κέντρα Υποδοχής πάντα σε συνεργασία με τη διεύθυνση του νοσοκομείου.

- Όσον αφορά τον εξοπλισμό διάγνωσης των κρουσμάτων (αντιδραστήρια), εκμεταλλευόμενοι και την προοπτική που δημιουργείται με τη δυνατότητα ελέγχου των δειγμάτων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι πιθανών κρουσμάτων στην περιοχή μας.

- Την ενίσχυση των υφιστάμενων δομών.

- Την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας καθώς δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση για το εάν στις προσλήψεις που εξήγγειλλε το Υπουργείο Υγείας συμπεριλαμβάνεται και η Κέρκυρα και σε τι βαθμό.

- Την άμεση προμήθεια των απαραίτητων για την για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της ΜΕΘ αλλά και μέσων ατομικής προστασίας και αναλώσιμων υλικών για τις δομές του νησιού για να μην παρατηρηθούν ελλείψεις.

- Κάλεσμα στους τοπικούς φορείς να πάρουν πρωτοβουλίες προκειμένου να συνδράμουν για την ενίσχυση των δομών του νοσοκομείου μας.

- Λόγω των ποσοστών που σε παγκόσμιο επίπεδο πλήττουν τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής (ιατροί, νοσοκόμοι, ΕΚΑΒ κ.λπ) άμεση εξεύρεση κατάλληληε ξενοδοχειακήε μονάδα, πλησίον του νοσοκομείου, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό του να στεγάζεται εφ’ όσον το επιθυμεί, διασφαλίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την υγεία και την ασφάλεια των οικογενειών τους και των αγαπημένων τους προσώπων.

Κλείνοντας την επιστολή του, ο Βουλευτής καλεί τους αρμοδίους να προχωρήσουν άμεσα σε πρωτοβουλίες για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο θέτοντας για ακόμα μια φορά τον εαυτό του στην διάθεσή τους, συμπαραστεκόμενος στις άοκνες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που δίνει τη δική του σκληρή μάχη όλο αυτό το χρονικό διάστημα κάτω από αντίξοες συνθήκες.