Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τρεπεκλής: Είναι ώρα για υπευθυνότητα και ενότητα της κοινωνίας

Γιάννης Τρεπεκλής
23 Μαρτίου 2020 / 16:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην πανδημία του κορωνοϊού

ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΑ ΖΕΙΣ» και πρώην Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμπολίτες μου, σε αυτές τις δύσκολες ώρες και στιγμές που περνά η Κέρκυρα, η χώρα μας, η Ευρώπη και όλη η ανθρωπότητα οφείλουμε να επιδείξουμε υπευθυνότητα, σοβαρότητα, νηφαλιότητα και ψυχραιμία και να είμαστε σίγουροι ότι με ελπίδα και πίστη θα τα καταφέρουμε και αυτή την φορά. Βασική προϋπόθεση βεβαίως είναι να τηρήσουμε απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και να εφαρμόσουμε με ακρίβεια τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Θέλω να σταθώ στην υπεύθυνη στάση που επέδειξε η Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς και η πλειονότητα του πολιτικού κόσμου της χώρας αυτές τις δύσκολες ώρες, όταν έγκαιρα έλαβε και εφάρμοσε μια σειρά μέτρων για την προστασία του Ελληνικού λαού, την στιγμή που άλλες Κυβερνήσεις Ευρωπαϊκών χωρών, πιο προηγμένων από την χώρα μας υστερούσαν στην λήψη μέτρων και παρουσίαζαν μια εμφανή παλινωδία και αμφίσημη συμπεριφορά αντιμετώπισης της πανδημίας. Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησα με την Δήμαρχο και της έκανα γνωστό ότι εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου είμαστε στη διάθεση της σε ότι μας χρειαστεί. Μέχρι αυτή την στιγμή δεν κληθήκαμε από την πλευρά της εκτελεστικής αρχής να συμμετάσχουμε και να συνεισφέρουμε στον όποιο σχεδιασμό μας ζητηθεί, αλλά εξακολουθούμε βεβαίως να είμαστε στη διάθεση της.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες και στιγμές, που κρίνεται το μέλλον της ίδιας της ανθρωπότητας και της τοπικής κοινωνίας, δεν χωρούν αντιπαραθέσεις, μικροπολιτικές σκοπιμότητες και υστερόβουλες σκέψεις και συμπεριφορές. Πρέπει όλη η κοινωνία να είναι ενωμένη και να δώσουμε ΟΛΟΙ μαζί τον δύσκολο αγώνα, απέναντι σε έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό. Όταν υπερκεράσουμε το πρόβλημα, όταν τελειώσει νικηφόρα και αυτός ο πόλεμος και επανέλθουμε στην κανονικότητα, τότε θα έχουμε άπλετο χρόνο να εκφράσουμε τις διαφορετικές προσεγγίσεις στα όποια θέματα ανακύπτουν.

Τώρα πρέπει όλη η κοινωνία και οι θεσμικοί της εκπρόσωποι να είμαστε ΕΝΑ. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνω την αναγκαιότητα μέσα από τις δομές των δήμων, αλλά και μέσα από τις εθελοντικές ομάδες να στηριχθούν οι ευπαθείς ομάδες και οι συμπολίτες μας που χρήζουν υποστήριξης. Θέλω να πιστεύω ότι στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει ακόμα να εξεταστεί η αναπροσαρμογή του οικονομικού προγραμματισμού του Δήμου μας, προκειμένου να δωθούν επιπλέον πόροι στον αγώνα κατά του κορωνοιού και στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των ευπαθών ομάδων.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουμε σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κρούσης και είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στους κινδύνους και ευάλωτοι, και ειδικά στους εργαζόμενους της πολιτικής προστασίας, των κοινωνικών δομών και βέβαια στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Γι’ αυτούς τους εργαζόμενους θα πρέπει να τους εξασφαλίσουμε και να τους χορηγηθούν άμεσα όλα τα είδη και τα μέσα ατομικής προστασίας.

Σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές δεν θα πρέπει να διαρραγεί η κοινωνική συνοχή και όλες μας οι προσπάθειες θα πρέπει να κατατείνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Δήμος μας με κοινωνικά μηνύματα μέσα από τα τοπικά Μ.Μ.Ε θα πρέπει να ενημερώνει καθημερινά τους συμπολίτες μας, να τους ευαισθητοποιεί, να διατηρεί υψηλά το φρόνημα τους και να τους ενθαρρύνει να εφαρμόζουμε ΟΛΟΙ μας τα μέτρα και τις οδηγίες των ειδικών. Και όταν τελειώσει αυτός ο εφιάλτης και γίνει το προσκλητήριο να είμαστε όλοι εκεί, δεν  μας περισσεύει κανείς».