Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό επιβάτες της κρουαζιέρας που έπιασε Κέρκυρα

κρουαζιέρα
23 Μαρτίου 2020 / 13:27
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέντε Γάλλοι της κρουαζιέρας με το Msc Opera, που έπιασε Κέρκυρα στις 5 Μαρτίου, διαγνώσθηκαν με κορωνοΐωση.

Το γεγονός συνάγεται από την επιστολή που έστειλε την περασμένη Τρίτη (18.3.20) η πλοιοκτήτρια εταιρεία σε όλους τους επιβάτες, είδε το φως της δημοσιότητας ενώ επιβεβαιώνεται και από την επικοινωνία από την Κέρκυρα με τα κεντρικά Γραφεία της εταιρείας στην Ελβετία. Η Msc διατείνεται ότι στο ξεκίνημα της κρουαζιέρας κανείς απ' όσους επιβιβάστηκαν από την Γένοβα και τα μέλη του πληρώματος δεν είχε διαγνωσθεί σχετικά κι έτσι όσοι κόλλησαν θα μπορούσαν να το πάθουν κατά τη διάρκεια του πλου και μετά. 
Σύμφωνα με το sitecrew-center.com, περίπου 200 μέλη του πληρώματος του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου είναι σε καραντίνα στο εσωτερικό του πλοίου στο λιμάνι της Γένοβα στην Ιταλία.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα (21.3.20) ο αριθμός των μελών του πληρώματος που νοσούν αυξήθηκε από 7 μέλη σε 13 τις τελευταίες δυο μέρες. Για το λόγο αυτό και τα 200 μέλη του πληρώματος παραμένουν στο εσωτερικό του πλοίου μέχρι να εξεταστούν από τις ιταλικές αρχές και να λάβουν το «οκ» να φύγουν σε περίπτωση που το τεστ για τον κορονοϊό είναι αρνητικό.
Σημειώνεται ότι η Msc, όπως και όλες οι εταιρείες του κλάδου, έχει ακινητοποιήσει όλα της τα σκάφη από τις 13 Μαρτίου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.